Martin Koçesoko’ya özgürlük!

Rusya Federasyonu’na bağlı Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nin önde gelen Çerkes sivil toplum önderlerinden Martin Koçesoko 7 Haziran gecesi -Moskova’da rahatsızlık uyandıran birçok başka sivil toplum önderi gibi-“uyuşturucu madde bulundurmak” suçlamasıyla tutuklandı.

Bu suçlamaya, suçlayanların kendilerinden başka inanan kimseye henüz rastlanmadı.

Rusya, Kuzey Kafkasya, Abhazya, Azerbaycan, İngiltere, Almanya, Gürcistan, İşgal Altındaki Filistin Toprakları, Ürdün, Litvanya, Hollanda, Portekiz, Ukrayna, Finlandiya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri’nden birçok gazeteci, tarihçi, antropolog ve siyaset bilimci, yayımladıkları ortak bildiriyle Koçesoko’nun derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Meselenin arka planına da ışık tutan söz konusu bildiri şöyle:

“Kafkasya, Rusya ve Sovyet sonrası coğrafyanın geçmiş ve bu gününü inceleyen gazeteciler, bilim adamları, tarihçiler, antropologlar, siyaset bilimcileri olarak, ‘Xabze’ sivil toplum kuruluşu başkanı Martin Koçesko’nun derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

“Güvenlik güçleri Koçesoko’yu uyuşturucu bulundurmakla suçluyorlar. Çerkes aktivistine açılan ceza davasının aynısı Medusa haber sitesinde gazeteci olan İvan Golunov’a karşı da açılmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 935 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 915 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.460 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar