Kuzey Kafkasya İnsani Kriz Komitesi

Karar Gazetesi Yazarı Hakan Albayrak'ın bugünkü (20.10.2022)''Kuzey Kafkasya İnsani Kriz Komitesi'' başlıklı yazısı.

Rusya’da ilan edilen kısmi seferberlik nedeniyle ülkelerinden ayrılıp Türkiye’ye gelen Rusya vatandaşları arasında çok sayıda Kuzey Kafkasyalı da var.

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) ve refiki kuruluşlar, böyle olacağını öngördükleri için, 29 Eylül’de İstanbul’da bir istişare toplantısı düzenlemiş ve “zorunlu sebeplerle anavatandan ayrılarak geçici olarak Türkiye’ye gelecek soydaşlarımızın insani ihtiyaçlarının karşılanması ve bu doğrultuda gerekli desteğin sağlanması amacıyla Kuzey Kafkasya İnsani Kriz Komitesi kurulması kararı” almıştı.

Kafkas Dernekleri Federasyonu, Çerkes Dernekleri Federasyonu, Şamil Vakfı, Alan Vakfı, Kafkas Vakfı, Adige Xase, İstanbul Birleşik Kafkasya Derneği, Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti, Almastı Çerkes Kadın Hareketi, Ankara Çerkes Derneği ve İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin katılımıyla kurulan Kuzey Kafkasya İnsani Kriz Komitesi, 30 Eylül’den beri faaliyette.

Komiteye bağlı ekip ve komisyonlar (Karşılama ve Görüşme Ekibi, Hukuk Komisyonu, Siyaset ve Bürokrasi Komisyonu, Finans Komisyonu, Konaklama ve Barınma Komisyonu), Kuzey Kafkasyalı misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için canla başla...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 923 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 907 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.457 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.019 Okunma Karabağ’da öyle Gazze’de böyle 11 Aralık 2023 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar