Kürdistan bayrağı

Irak Kürdistan Bölge Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Türkiye’yi ziyareti münasebetiyle İstanbul ve Ankara havalimanlarına Türkiye bayrağı ile beraber Irak ve Kürdistan Bölge Yönetimi bayrakları da...

Irak Kürdistan Bölge Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Türkiye’yi ziyareti münasebetiyle İstanbul ve Ankara havalimanlarına Türkiye bayrağı ile beraber Irak ve Kürdistan Bölge Yönetimi bayrakları da çekildi.

Sadece Irak bayrağı çekilseydi, hem Kürdistan Bölge Yönetimi’ne hem de Irak devletine saygısızlık edilmiş olacaktı.

Erbil’e “Sizin yönetiminizi tanımıyoruz”, Bağdat’a ise “Barzani’yi bütün Irak’ın lideri olarak görüyoruz” mesajı verilmiş olacaktı zira.

Tatbik edilen usulde bir anormallik yok.

Öyleyse nedir şu “bayrak krizi” tezviratı?

Kürdistan Bölge Yönetimi bayrağının dalgalandırılmasına itiraz edenlerin derdi ne?

***

“Bayrak direklerine Kürdistan paçavraları çekildi! Çünkü Barzani denilen alçak ve adi herif Türkiye’yi resmen ziyaret ediyordu” diye kin kusan Sözcü yazarı Emin Çölaşan ve benzerleri bir yana, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke ne demek istiyor mesela?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi bu işe tepki göstermeye çağırmış; ne diye?

Bahçeli, Böke’nin davetine icabet etmiş; niçin?

Kürdistan Bölge Yönetimi’ni zinhar tanımamamız gerektiğini mi düşünüyorlar?

Yoksa “O yönetimi tanıyalım ama bayrağını tanımayalım” mı demek istiyorlar?

İskoçya Başbakanı gelseydi ve o münasebetle Türkiye bayrağı ile beraber Birleşik Krallık (Britanya) ve İskoçya bayrağı göndere çekilseydi yine rahatsız olacaklar mıydı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kahraman öldü 01 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.204 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 936 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 917 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar