Kobaniyi'de Esed'e verebilirler

Bağdadi Grubu (DAİŞ veya DAEŞ yahut IŞİD), Türk Silahlı Kuvvetleri ve Hür Suriye Ordusu’nun karşısında tutunamayacağını anlayınca, El Bab’ın bazı kısımlarını Esed rejimine terk...

Bağdadi Grubu (DAİŞ veya DAEŞ yahut IŞİD), Türk Silahlı Kuvvetleri ve Hür Suriye Ordusu’nun karşısında tutunamayacağını anlayınca, El Bab’ın bazı kısımlarını Esed rejimine terk etmişti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin himayesindeki PKK/PYD de Fırat Kalkanı’nın hedefindeki Menbiç’i Rusya’nın garantörlüğünde Esed rejiminin kontrolüne veriyor.

Türkiye’nin Suriye’de ‘yedi düvele’ karşı savaştığı, hem de bunların alayını paniğe sevk edecek kadar iyi savaştığı gerçeği böylece bir kere daha ve en ufak bir şüphe dahî bırakmayacak şekilde ortaya çıkmış bulunuyor.

Bu arada Rusya’nın El Bab’daki Bağdadi Grubu mevzilerini Türkiye’yle dayanışma namına bombaladığı balonu da söndü; anlaşıldı ki, Rusya bunu Esed rejimine mevzi kazandırmak için yaptı.

ABD, Rusya, PKK/PYD, Bağdadi Grubu, Esed rejimi ve dolayısıyla İran ile Çin (tam da yedi düvel), aralarındaki kirli ittifakı ancak komedinin dibini bulmak pahasına inkâr edebilir artık.

Bilhassa PKK’lı çevrelerin pek sevdiği “Türkiye ile IŞİD arasındaki danışıklı dövüş” saçmalığı zaten öteden beri yerlerde sürünüyor.

Kimlerin kimlerle danışıklı dövüş içinde olduğu aşikâr.

***

Menbiç’te idarenin Esed rejimine geçmesi, oradaki PKK/PYD varlığının sona ereceği anlamına gelmez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kahraman öldü 01 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.204 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 936 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 917 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar