Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay

Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulunda yer aldıkları için PKK/KCK üyesi olmakla suçlanıp geçen Ağustos ayında tutuklanan Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay, evvelki gün tahliye...

Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulunda yer aldıkları için PKK/KCK üyesi olmakla suçlanıp geçen Ağustos ayında tutuklanan Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay, evvelki gün tahliye edildi.

İsabet.

Haklarındaki suçlamanın düşürülmesi de isabet olacaktır.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 
istiyor savcı…

Yenir yutulur
şey değil.

Terörle mücadelenin haklılığına ve yargının saygınlığına gölge düşürmek için bire bir.

***

Hepimiz Özgür Gündem’in PKK ile irtibatını biliyoruz.

Ne var ki bu gazete legal bir gazeteydi.

Devletin rızasıyla yayımlanıyordu.

Bu rıza, Özgür Gündem yöneticilerinin yahut çalışanlarının somut suçlardan ötürü tutuklanıp yargılanmalarına ve cezalandırılmalarına mani değildi, ama Özgür Gündem’de şu veya bu şekilde yer almış olmak kendi başına bir suç sayılamaz.

Suç sayılabilmesi için, Özgür Gündem’in öteden beri yasa dışı ve yasak olması gerekirdi.

Sanki öyleymiş gibi davranıp Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ı ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılıyorsanız, Özgür Gündem’in yayımına yıllarca izin veren veya göz yuman savcıları ve diğer devlet yetkililerini ekstra ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılamanız gerekir!

***

30 senedir bu meslekteyim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kahraman öldü 01 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.204 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 936 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 917 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar