Almanya kendi ayağına sıkıyor

Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin referandum kampanyası münasebetiyle Almanya’da Türk vatandaşlarına hitaben birer konuşma yapmak isteyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin...

Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin referandum kampanyası münasebetiyle Almanya’da Türk vatandaşlarına hitaben birer konuşma yapmak isteyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin konuşmaları engellendi.

Engellemeleri resmiyette mahalli idareler gerçekleştirdi, fakat bütün mesuliyeti onlara yükleyip geçmek olmaz.

Federal Almanya’nın Türkiye konusundaki genel hal ve gidişi ile alâkalı bir gelişmeyle karşı karşıya olduğumuz muhakkak.

***

Avrupa Birliği’ndeki derin çatlaklar ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Avrupa’yla zıtlaşma temayülü, Almanya’yı, orta ve uzun vadedeki belirsizliklere karşı alacağı tedbirleri belirlerken, ister istemez içli dışlı olduğu Türkiye gibi mühim bir ülkeyle iyi münasebetlerini korumayı ve alabildiğine geliştirmeyi de stratejik bir hedef olarak önüne koymalıydı.

Alman devlet aklından bu beklenirdi.

Ne var ki bunun tam tersini yapıyor Almanya.

PKK ve FETÖ’yü kolluyor, Türkiye’ye onlarla beraber cephe aldığı intibaını uyandırıyor.

Türkiye’yle kopuş sinyalleri veriyor adeta.

***

Almanya, Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in Türkiye’de terör bağlantısı şüphesiyle tutuklanmasını makul karşılamak mecburiyetinde değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kahraman öldü 01 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.204 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 936 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 917 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar