Aklıselim, sevgi, şefkat ve merhamet ile...

Emrah İnanç liderliğindeki bir grup Kürt gencinin 2015’te başlattığı “Edi bese” (Artık yeter) hareketi, “Doğu ve Güneydoğu Gençliği Platformu”na dönüştü. Platformun internet...

Emrah İnanç liderliğindeki bir grup Kürt gencinin 2015’te başlattığı “Edi bese” (Artık yeter) hareketi, “Doğu ve Güneydoğu Gençliği Platformu”na dönüştü.

Platformun internet sitesinde (doguplatformu.org) konuyla ilgili şöyle bir açıklama yer alıyor: “Edi bese, terör eylemlerine karşı bir başkaldırıydı. Bizler terör eylemlerinin olmadığı ve ‘Artık Yeter-Edi-Bese’ yakarışlarının olmadığı bir Türkiye istiyoruz. Bu yüzden başlatmış olduğumuz çalışmaları ‘Doğu ve Güneydoğu Gençliği Platformu’ altında bölgemizin yeniden inşası ve ihyası için neler yapılabilir, gençlerimiz için neler yapılabilir, ideallerin peşinden koşan, boş ideolojilerin peşinden koşmayan bir gençlik için çalışmalarımıza bu çatı altıda devam edeceğiz. Ülkemiz için birlik ve beraberliğimiz için üzerimize ne düşüyorsa onları yapacağız. Klasik bir Sivil Toplum Kuruluşu olmayacağız, farkındalık yaratabilen, somut ve gerçekçi çözümler üretebilen farklı bir yapımız olacak…”

Cenâb-ı Allah yâr ve yardımcıları olsun, gayretlerini bereketlendirsin.

Doğu ve Güneydoğu Gençliği Platformu, ilk iş olarak, son terör saldırıları münasebetiyle “TürKürt” başlıklı bir kardeşlik bildirisi yayımladı. Bu bildiriyi -yer darlığı nedeniyle biraz kısaltarak- dikkatinize sunuyorum. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kahraman öldü 01 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.204 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 936 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 917 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar