Davutoğlu’nun “Duruş”undan bir kesit

Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin dört bir yanında “Duruş” konferansları veriyor. Davutoğlu’na karşı üç senedir fevkalade iyi örgütlenmiş bir itibarsızlaştırma kampanyası...

Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin dört bir yanında “Duruş” konferansları veriyor.

Davutoğlu’na karşı üç senedir fevkalade iyi örgütlenmiş bir itibarsızlaştırma kampanyası yürüten fitne-fesat ehline kötü haber: Göreve seçimle gelen son başbakanımızın konuştuğu konferans salonları dolup taşıyor.

Geçen gün Karabük’te de öyle oldu.

420 kişilik salon yetmedi Davutoğlu’nun duruşunun celbettiği Karabüklülere.

Oradaki konferansında “Pelikan” komplosuna da değindi Davutoğlu; insanların şahsiyetini, haysiyetini, izzetini yok etmek için seferber edilen “iletişim teröristleri”nin iğrençliğine dikkat çekti.

Gençlere, sahte kimliklerin arkasına saklanmadan delikanlıca konuşmayı telkin etti.

Bazı gazeteler (Davutoğlu ‘cıs’ olduğu için çok az sayıda gazete) ve internet haber siteleri bunu haber yaptı.

Facebook ve Twitter’da bunun epey yankısı oldu.

Çokça konuşuldu bu.

İyi oldu.

Davutoğlu’nun konferanslarının esas konusunu teşkil eden DURUŞ – Gençlerle Yüz Yüze kitabındaki hayatî konular da çokça konuşulsa daha iyi olur.

Meselâ, “Ahlâkın Güç İle Sınavı” bölümünde geçen güç zehirlenmesi bahsi…

***

İktidarı kendi mülkü gibi görmek, onu herkesten kıskanarak kendi tekeline almak, sonra da iktidar tekelini kaybetme korkusuna kapılmak; “Siyasi güç alanında bu aşamaya gelindiği, biri diğeriyle çelişkili iki psikoloji ile kendini gösterir. Bir taraftan gücün zirvesine ulaşıldığı inancına dayanan aşırı bir özgüven, diğer taraftansa böyle bir gücü korumanın zorluğunun getirdiği kaybetme korkusundan beslenen yalnızlaşma duygusu.” diye anlatıyor Davutoğlu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.177 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 933 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 913 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.460 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar