Süleyman Soylu trafik terörüne de savaş açtı!

Amerika başta olmak üzere, Almanya, Avusturalya... gibi bir çok ülkede yayalar baştacı ediliyor. Aslında Türkiye'de de yayaların üstünlüğü var ama, uygulanmıyor. Süleyman Soylu, üstün geçiş...

Amerika başta olmak üzere, Almanya, Avusturalya... gibi bir çok ülkede yayalar baştacı ediliyor. Aslında Türkiye'de de yayaların üstünlüğü var ama, uygulanmıyor. 

Süleyman Soylu, üstün geçiş hakkı olan yayaların hakkını teslim eden bir kararın altına imza attı. 2019 yılı, yayaların üstün geçiş yılı olacak. Türkiye'de de yayalar haydut sürücüler tarafından ezilmeyecek, horlanmayacak, dışlanmayacak.

Soylu'nun aldığı karar uygulanabilirse eğer, bundan böyle yayalar yola adım attığı andan itibaren sürücüler zınk diye duracak. Yaya yolunu tamamlayana kadar da bekleyecek. 

Sokağa çıktım...
Yaya geçidinde yayalar istediği gibi geçebiliyor mu?
Sürücüler yayanın hakkına hukukuna saygı duyuyor mu?
İlk gün olmasına rağmen, kimi sürücülerin alınan karara uyduğunu gözlemledim. Ama bazılarının haydutluğu hâlâ sürüyor. Yaya geçişi onlar için E-5'ten farklı değil. Durmazsan, kenara çekilmezsen ezecekler seni. 

Bir taksi sürücüsü az daha beni eziyordu!
- Kardeşim az daha beni eziyordun...
- Özür dilerim abi...
- Soylu'yu duymadın mı?
- Duydum abi...
- Peki niye uymuyorsun, niye saygı duymuyorsun?
- Bundan sonra dikkatli olacağım söz... 

- ? ?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekrem İmamoğlu aslında kimi bitirdi? 08 Mart 2024 | 6.884 Okunma Murat Kurum çiftetelli oynamaya mı geliyor İsmail? 07 Mart 2024 | 5.683 Okunma Kılıçdaroğlu'nu uçuranlar Ekrem İmamoğlu'nu da uçurmaya başladı! 10 Ocak 2024 | 5.019 Okunma Ekrem İmamoğlu'na karşı Murat Kurum'un en önemli avantajı 08 Ocak 2024 | 4.483 Okunma Yargılanmak istiyorum! Ayhan Boran Kaplan'a yapılan ayrıcalığı istemiyorum 25 Eylül 2023 | 6.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar