Meral Akşener ne istedi, ne aldı? Saadet Partisi'nin kapısındaki "Mustafa Kemal'in askerleri"

Meral Akşener ve kurmaylarının kafası karışık. İstifa furyası başlarsa kimse şaşırmasın. Çünkü, İYİ Partililer de, Kılıçdaroğlu'nun HDP ile işbirliği yaptığı, hatta anlaştığı görüşü hakim.

Ümit Dikbayır ekranda "Biz mağduruz ya..." diye bağırıyordu. Turan Çömez, Aytun Çıray... hepsi bir ağızdan aynı "Masadan kalkmadık, kaldırıldık" diyordu.
Eh ortada bir "mağduriyet" vardı madem...
Çözüm odaklı bir adım atılmalıydı.
Öyle de oldu...
Meral Akşener'in çok istediği Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş formülü hemen bulundu ve İYİ PARTİ'nin mağduriyeti giderilmiş oldu!

Ben tam böyle düşünürken... 
İYİ Partili bir kurmayın mesajı düştü telefonuma.

"Olaylar olaylar..."

Aradım:
- Nasıl yani?
Dedi ki:
- Önce masadan kaldırıldık, sonra topyekun saldırıya uğradık. Formül bulduk, masaya geri döndük ama istediğimiz bu değildi.
- Yani?
- Yanisi şu; Kemal Bey'in eli çok rahattı ve istediğini aldı. 12. madde her şeyi açıklamıyor mu sizce de?

"İstanbul ve Ankara Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanı'nın uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır."

Ne var bunda?
- Şu var; Meral Hanım'a "he" dediler, metinde "canımız isterse" ifadesini eklediler. Bu metin bize şunu anlatıyor, iki belediye başkanı seçime kadar göstermelik olacaklar, seçim bittikten sonra görevlerine devam edecekler.
- Amaç seçim kazanmak değil mi?
- Doğru, doğru da... olaylar olaylar işte.

Bir başka İYİ Parti kurmayı ile konuşuyoruz:
- Meral Hanım'ın yüz ifadesi çok kötüydü.
- Siz bir de içini görseniz.
- ?
- Bildiğini okudu ve sonuç ortada. 
- Biraz detay verin.
- Detayları gün geçtikçe hep birlikte göreceğiz.

İYİ Parti'de hoşnutsuzluk var.
Mutlu değil kimse...
Hemen hepsi...
Akşener'in elinin zayıfladığı görüşünde.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın "Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel merkezimize bekliyoruz" ifadesi ise, özellikle Ülkücü kökenli İYİ Partilileri hoplatmış durumda. Her iki kaynağım da, Kılıçdaroğlu'nun HDP ile anlaştığını düşünüyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekrem İmamoğlu aslında kimi bitirdi? 08 Mart 2024 | 6.890 Okunma Murat Kurum çiftetelli oynamaya mı geliyor İsmail? 07 Mart 2024 | 5.689 Okunma Kılıçdaroğlu'nu uçuranlar Ekrem İmamoğlu'nu da uçurmaya başladı! 10 Ocak 2024 | 5.020 Okunma Ekrem İmamoğlu'na karşı Murat Kurum'un en önemli avantajı 08 Ocak 2024 | 4.484 Okunma Yargılanmak istiyorum! Ayhan Boran Kaplan'a yapılan ayrıcalığı istemiyorum 25 Eylül 2023 | 6.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar