Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaletine ne demeli?

El-Hak Çubuk kararı Osman Sarıgün’e ceza değil ödüldür. “Osman Amca” diye adamı zamanında kahramanlaştırdılar eyvallah… Peki Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yasin Börü’nün katillerini sokağa döken Selahattin Demirtaş’ın serbest kalması için ahaliden oy istemesi, “Selahattin Demirtaş’ın serbest kalmasını istiyorsanız bize katılın” demesi! Bu ne oluyor acaba?

Ankara Çubuk’ta üç yıl önce şehit cenazesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti hükmün geri bırakılmasına karar kıldı. Bu demektir ki Çubuk saldırganı hapis yatmayacak.

Muhalif kesim haklı olarak bu karara isyan ediyor.  Haklı diyorum çünkü, Çubuk’ta o gün yaşananlar “basit bir yumruk” atmaktan ibaret değildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adeta ölümle burun buruna gelmişti. Güvenlik güçleri hızlı hareket etmese Kılıçdaroğlu belki de bugün yaşamayacaktı. Kılıçdaroğlu öldürülmedi, bir yumrukla yırttı diye Osman Sarıgün adlı provakatör 2 yıllık ceza ile ödüllendirilmemeliydi. 

Ve fakat…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anasına küfür eden, “Devlet katil, seri katil” sözlerinden ötürü hiç pişmanlık duymayan, PKK’lı teröristlere sahip çıkan, her 24 Nisan tarihinde Ermeniler’e selam sarkıtan Canan Kaftancıoğlu’nun Çubuk saldırganı üzerinden masumlaştırılmasını da doğru bulmuyorum. 

Hem de ne masumlaştırma…
Sözcü bugünkü manşetiyle Osman Sarıgün’ü “AKP yandaşı” ilan etmekle kalmıyor, Canan Kaftancıoğlu’nun attığı twitten ötürü 4 yıl 11 ay ceza aldığını üflüyor…. 

Cumhuriyet gazetesi ise “İşte AKP hukuk” manşetiyle Sözcü’ye eşlik ediyor 1 Haziran 2022 tarihli manşetinde. 

Söylenenler, yazılanlar haklı; “Osman Amca” dedikleri adam o gün yüreklendirildi, “Kılıçdaroğlu kendine baksın” siyaseti adama cesaret verdi… haklı hale getirdi. Hal böyle olunca; Osman Sarıgün 2 yıllık hapisle ödüllendirilmiş oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekrem İmamoğlu aslında kimi bitirdi? 08 Mart 2024 | 6.884 Okunma Murat Kurum çiftetelli oynamaya mı geliyor İsmail? 07 Mart 2024 | 5.682 Okunma Kılıçdaroğlu'nu uçuranlar Ekrem İmamoğlu'nu da uçurmaya başladı! 10 Ocak 2024 | 5.017 Okunma Ekrem İmamoğlu'na karşı Murat Kurum'un en önemli avantajı 08 Ocak 2024 | 4.483 Okunma Yargılanmak istiyorum! Ayhan Boran Kaplan'a yapılan ayrıcalığı istemiyorum 25 Eylül 2023 | 6.275 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar