22 yaşındaki İnternethaber’in hikayesi

Hey gidi yıllar hey… Türkiye’de bir çok ilki gerçekleştirdi İnternethaber. “Anında Haber”i ilk defa Türkiye’de İnternethaber verdi. “Son dakika” haberlerini Türkiye’de ilk defa İnternethaber verdi. Okuyucu yorumlarını Türkiye’de ilk defa İnternethaber başlattı. 22 yıl geçti… Nice yıllara İnternethaber.

22 yıl önce bugün kardeşim Süleyman Özışık ile birlikte İnternethaber’i yayına aldık. 
Hey gidi günler hey!
3 yıllık işsizlik süreci… 
Ve İnternethaber’in doğuşu…. 
16 dolarla yola koyulmuştuk Süleyman’la. İki bilgisayar, bir telefon hattı bir de iki masası olan bir ofiste başaracağımıza inanmıştık bir kere. Zaten başka çaremiz de yoktu. 
28 Şubat sürecinde Yeni Günaydın gazetesinin kapatılmasıyla birlikte benim için zor günler başlamıştı. Çaldığım tüm kapılar yüzüme kapanıyor, tutunduğum dallar bir bir kopuyordu. Ankara’da kuru ekmeğe muhtaç hale gelmiştim.
Çocukluk arkadaşım Adnan Yüce ile kaldığım apartmanın görevlisi Halit Bilgin olmasaydı nice olurdu halim hiç kestiremiyordum. Halit bir gün kapıda belirdi. Aidat istemeye geldiğini sandım; o daha ağzını açmadan “Para yok Halit” dedim…
“Yok abi para için gelmedim” dedi. 
Ekmeğini benimle paylaşmaya gelmişti koca yürekli adam. 
Cebinde ne var ne yok bana uzattı. 
“Al harca, sonra bana ödersin” dediğinde, “Ulan insanlık daha ölmemiş” dedim… Halit’in hikayesi çok uzun, o gün verdiği parayla yetinmedi, bankadaki birikimini sorgusuz sualsiz elime verdi.
”Al abi, durumun düzelince ödersin” dedi.

Hazıra dağ dayanmadı tabii.
İstanbul’a taşındım.
Halit’in verdiği borç para suyunu çekince…
Zorluklar yeniden başladı. 
Hem de ne zorluklar.
Adnan Yüce’den aldığım hediye bilgisayarın hayatımı değiştireceğini ne yalan söyleyeyim hiç düşünmemiştim. Kitap yazmaktı gayem; yazdım Kirli Sayfa adındaki kitabım bittikten sonra artık İnternet’le haşır neşir olmuştum iyice. 

Uzatmayayım…
2000 yılının 5 Mayıs’ında…
Süleyman’la birlikte cebimizdeki 16 dolarla yola çıktık. 
Gazetecilik yapmak değildi düşüncemiz, web tasarım işi yapacaktık. İşler bir kaç ay iyi gitti ama bilmediğimiz bir iş… yapamadık. Bir taraftan da gazetecilik mesleği bir virüs gibi yakamızı bırakmıyor. İnternethaber ismini aldık ve gece çalışmaya başladık. Bugünkü gibi değildi tabi, yarının manşetlerini hazırlıyorduk o zamanlar. 

Yıl 2000…
Son dakika haberleri yok.
Flaş haber yok…
Bugünkü gibi haberlerin altında yorum yok. 
Başka haber sitesi de yoktu, bir ben bir de Ufuk Güldemir… 
İnternethaber ve Habertürk…

Altan Firidin adında bir genç ufkumuzu açtı. 
“Anında Haber” kavramını o bize öğretti. 
Yaptığı yazılım bizi bambaşka bir yere götürdü. 

Artık gazeteler gibi yarını beklemiyorduk, haberi anında veriyorduk. Türkiye’de “son dakika” haberlerini ilk kez İnternethaber vermeye başladı. Türkiye’de ilk defa İnternethaber okurların yorum yapmasına imkan tanıdı. Türkiye’de ilk defa İnternethaber sıcak haber vermeye başladı. Ne Hürriyet, ne Milliyet, ne Sabah… koca koca patronlar İnternet’i hala keşfetmemişti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekrem İmamoğlu aslında kimi bitirdi? 08 Mart 2024 | 6.890 Okunma Murat Kurum çiftetelli oynamaya mı geliyor İsmail? 07 Mart 2024 | 5.690 Okunma Kılıçdaroğlu'nu uçuranlar Ekrem İmamoğlu'nu da uçurmaya başladı! 10 Ocak 2024 | 5.021 Okunma Ekrem İmamoğlu'na karşı Murat Kurum'un en önemli avantajı 08 Ocak 2024 | 4.484 Okunma Yargılanmak istiyorum! Ayhan Boran Kaplan'a yapılan ayrıcalığı istemiyorum 25 Eylül 2023 | 6.282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar