Murat Ülker'le Londra'da konuştuklarım

Tv100 Gazetesi Yazarı Hacı Yakışıklı'nın bugünkü (08.12.2022)''Murat Ülker'le Londra'da konuştuklarım'' başlıklı yazısı.

Birkaç sene evvel Murat Ülker'in davetiyle İngiltere'ye gitmiştim ve oradaki fabrikalarını birkaç gazeteciyle beraber gezmiştik. Yine şimdiki gibi Aralık ayıydı, Londra'nın her yerinde “Noel” hazırlıkları vardı. Ufak bir ara not ekleyeyim; İngiltere'deki yılbaşı hazırlıkları bile bizdeki kadar abartılı değil, bunu belirteyim. Şu yılbaşı kutlama abartısını tamamen bırakmak gerek, bu benim şahsi fikrim; neyse haydi konuya devam edelim.

Murat Ülker, geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Erdoğan'la beraber açılış yaparak kurdele kestiler.

Londra'dayken Murat Ülker'e kendisi ve grupları hakkındaki bazı dönemlerde yapılan eleştirilere neden cevap vermediğini sorduğumda; "Hacı Bey, ben işime bakarım, vatandaş memnunsa, şirketimin işleri iyi gidiyorsa, çalışanlarım iyiyse, ülkemiz de kazanıyorsa niçin kamuoyuna müdahale edeyim ve herhangi bir açıklama için kamuoyu huzuruna çıkayım" demişti.

Ticarî olarak aslında durum böyle!


Geçtiğimiz günlerde BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'a gelen tepkiler üzerine Ülker Grubu ile aynı şirket bünyesinde bulunan Şok Marketler Grubu bir açıklama yaparak karşı duruş sergiledi. Yazılı açıklama yapan Şok Marketler, “Sayın Galip Aykaç’ın dernek başkanlığı görevinde daha fazla kalması sektörün ve hepimizin temsil edildiği derneğimize zarar vereceğinden, kendisinin bu görevden ayrılması gerekliliğini bilgilerinize sunarız” ifadelerini kullandı.

İşte bu açıklamadan sonra Murat Ülker'in yukarıda aktardığım sözleri aklıma geldi. Demek ki kamuoyuna açıklama yapma gereği hasıl olmuş. Zira Aykaç'ın açıklamaları "ticarî zemine" uygun değildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM’lenelim derken çaydanlığın dibi yanacak, haberleri yok! 28 Mart 2024 | 699 Okunma 17 bakan İstanbul’da algısı; bakın neredeler? 25 Mart 2024 | 2.352 Okunma Ne Kurum ne Altınok ne Dağ, peki kim? 21 Mart 2024 | 2.916 Okunma Mağdurum, engelleniyorum, hatırlamıyorum, gidiyorum! 18 Mart 2024 | 2.337 Okunma Neden şimdi "Her şey çok güzel oldu" demiyorsunuz? 14 Mart 2024 | 1.804 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar