Kapıdaki çiviler

Eski hikayelerdendir: Oğlanın yaramazlığı ve saygısızlığı, babayı bıktırır. "Bundan sonra yaptığın her hata için kapıya bir çivi çakacaksın" der. Günler sonra çocuk...

Eski hikayelerdendir: Oğlanın yaramazlığı ve saygısızlığı, babayı bıktırır. "Bundan sonra yaptığın her hata için kapıya bir çivi çakacaksın" der. Günler sonra çocuk çivilerin kapıyı kapladığını görür ve utanır.
Oğlunun pişmanlığını gören baba, "Madem ki değişeceksin, yaptığın her doğrudan sonra bir çivi sök" diye konuşur. Yine günler sonra, kapının orada buluşurlar, çocuk; "Bak baba, hiç çivi kalmadı" der gururla.
Baba başını okşar, "Ama bak bakalım kapıya, delik deşik halde" yorumunu yapar.
Yani; iyi veya kötü tüm yaptıklarımızın izi kalır. Bizim hikayemizde Arda, "O sözler bana ağır geldi" diye ifade etti, Fatih Terim ise, "Yaşananlar duruyor ve ihanete uğramış gibi hissettim" yorumunu yaptı.
Bu gurur ve ego içinde asla dost olamayacaklar ama birlikte çalışmayı deneyecekler. Bu kavganın belki de en büyük kazancı budur. Feodal yapıdan, demokrasiye geçiş; kimse birbirini sevmek zorunda değil ama herkes birbirine saygı duymalı. Görevler tarif edilir, üste düşen yapılır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
F.Bahçe’nin kulübesi yetersiz kaldı! 19 Nisan 2024 | 12 Okunma Zor günler kahramanlar ister 15 Nisan 2024 | 149 Okunma Analizler! 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Neresini tutsanız elinizde kalıyor! 08 Nisan 2024 | 235 Okunma İronik maç 04 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar