Kaçınılmaz son

Eğer Fenerbahçe için 'iyi şeyler'den anladığınız şampiyonluk ise, bunun olması çok mümkün değil. Bu sezon kulübü ve kadroyu zirve kovalayan olarak değil, 'yenilenen-değişen' kısmında...

Eğer Fenerbahçe için 'iyi şeyler'den anladığınız şampiyonluk ise, bunun olması çok mümkün değil. Bu sezon kulübü ve kadroyu zirve kovalayan olarak değil, 'yenilenen-değişen' kısmında kabul edecekseniz, 'iyi şeyler' kısmına geçerseniz.
Daha kongre olmadan, başkanlar değişmeden yazdım ve söyledim;
"Bu takıma 5 tane tartışılmayacak oyuncu alınacaksa, yeni teknik adam getirilsin. Yok eğer bunlar olmayacaksa, Aykut Kocaman'dan vazgeçmek saçmalık olur." Art arda gelen üç yenilgi veya Benfica'ya elenişinin temelinde bu yatıyor. Cocu'nun, takımın sınırlarını anlayamadığı oyun sistemi ile işe başlaması. Kayserispor maçındaki yönetim performansına baktığımızda hem rakip, hem de oyun analizinde problemleri var.
Tabela üstünden baktığımızda bu iniş çıkışların bundan sonra da olması kaçınılmaz. O yüzden "Doğru oyun" diyen Aykut Kocaman'a burun kıvıranların "Neden böyle?" demeye hakları yok. Ali Koç da dahil...

İYİ ŞEYLER NEDİR?
Ali Koç, başkan olduğu gün "Felsefe değiştiriyoruz" dedi. Bugüne kadar yapılanlara baktığımızda söyledikleriyle paralel hareket ediyor.
Fenerbahçe'nin belki de ilk defa bir planı ve bunu uygulamakta ısrarlı bir başkanı oldu. Planınız varsa, gelişirsiniz. Çünkü revize etme şansınız hep elinizdedir ve hedefiniz nedir biliyorsunuz demektir.
Kulübün mali çıkmazından çıkmak için tek çaresi oyuncu üretip satması. Damien Comolli, 24 yaş ortalamasında 11 transfer yaptı. Philip Cocu gibi genç oyuncuları geliştiren ve PSV'ye 5 sezonda 123 milyon euro bonservis geliri sağlayan bir teknik adam ile anlaştı.
O zaman değişim sürecini, genç oyuncuların takıma monte edilmesini, tecrübelilerle uyum yakalamasını bekleyeceğiz. Bu arada sonuçlar da düzelirse ne ala... Düzelmezse de problem yok. Planınız yürüyor, bu sene olmasa bile, gelecek sezon tüm rakiplerinizin önüne geçersiniz.

KÜSMEK YOK
Fenerbahçe taraftarı ve özellikle kombine alanlar artık bakış açılarını değiştirip, kadro...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Baştan sona; panik 23 Nisan 2024 | 2.720 Okunma F.Bahçe’nin kulübesi yetersiz kaldı! 19 Nisan 2024 | 376 Okunma Zor günler kahramanlar ister 15 Nisan 2024 | 150 Okunma Analizler! 12 Nisan 2024 | 99 Okunma Neresini tutsanız elinizde kalıyor! 08 Nisan 2024 | 237 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar