Futbol makinesi

Bu maçın mesajı nedir? diye sorsalar; "Önyargılar yerle bir oldu" derdim... Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'ye geldiği belli olduğunda müthiş bir karamsarlık vardı. Çoğunluk defansif, durağan, sıkıcı...

Bu maçın mesajı nedir? diye sorsalar;
"Önyargılar yerle bir oldu" derdim...
Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'ye geldiği belli olduğunda müthiş bir karamsarlık vardı. Çoğunluk defansif, durağan, sıkıcı bir oyun bekliyordu. Bu nedenle itirazlar da güçlüydü. Hazırlık maçlarında da doğrusu bu beklentilerin paralelinde performanslar izledik. Ama Aykut Kocaman ilk resmi karşılaşmasında santrforu, oyun kurucusu ve defansının en önemli ismi olmadan bu sezon nasıl bir takım izleyeceğimizi gösterdi.
Daha ilk baştan önde baskı ile başladılar oyuna... Golü yediler (bunun hikayesi de ayrı) yine de arzuladıkları veya hedeflediklerinden vazgeçmediler. Bir an önce topu kapıp, en akıllı seçimi yapıp en etkili hücumu yapmanın peşine düştüler.
Kocaman, tek ön libero ile oynadı.
Sonucun önemli olduğu bir deplasman maçında Topal-Souza ikilisinden vazgeçti. Geçen iki sezondakilerin yüreğini yetmediği "Defansif" diye eleştirilen Aykut Hoca karara bağladı.
Aslında bu bir manifesto. Şunu iyi biliyor, önemli olan kiminle oynadığın değil, nasıl oynadığın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
F.Bahçe Başkanı Ali Koç “Bir tek oyuncumuza ceza veremezler” dedi ve ekledi: Ceza alırsak vebaline katlanırlar 28 Mart 2024 | 533 Okunma Arda’nın girişiyle kalite yükseldi 23 Mart 2024 | 117 Okunma Helal olsun vazgeçmeyenlere 18 Mart 2024 | 461 Okunma Yunanistan’da bitecek yolculuk 15 Mart 2024 | 174 Okunma Kartal planı farketti 11 Mart 2024 | 474 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar