Doğru yerden bakmak

Aykut Kocaman'ın stratejisini ve geliştirme modelini doğru buldum ve desteklemeye de devam edeceğim. Çünkü karşımızda hamasetten uzak, mantık ve ölçümler çerçevesinde "nasıl daha iyi oluruz?" sorusuna...

Aykut Kocaman'ın stratejisini ve geliştirme modelini doğru buldum ve desteklemeye de devam edeceğim. Çünkü karşımızda hamasetten uzak, mantık ve ölçümler çerçevesinde "nasıl daha iyi oluruz?" sorusuna sahip biri var.
Şöyle anlatayım; Beşiktaş'a kaybeden takım için "Fenerbahçe böyle mi oynar?" diyenlerle konuştum. Elbette haklılar ama "Bu takım Fenerbahçe mi?" karşılığını verdim.
Biraz düşündüklerinde, gönüllerine hitap eden takım kalitesiyle, bugünkünü karşılaştırma imkanı buldular.
F.Bahçe'nin kadrosu, şampiyonlukta yarıştığı rakiplerinin gerisinde bir kaliteye sahip...

Ne süreyim başıma!
Başka bir arkadaşım Akhisar maçında yenilen gollere isyan ediyordu. "İki bek çalımı yemiş, üstelik defans yerleşmişken gol yenmiş. Ne yapılacaktı?" diye sordum; "Hata Aykut Hoca'nın, bekleri iyi çalıştırsaydı, çalım yemezlerdi" dedi. Yetişmiş, okumuş, futbol dünyasının içinden gelen birisinin görüşüydü bu.
Eskiler, "Ne yaptın elime, ne süreyim başıma" demişler.
Bu yüzden Fenerbahçe performansını teknik adam üzerinden sorgularken, ona hangi oyuncuların, hangi bütçenin, her şeyden öte hangi tribünlerin verildiğine bakmalılar.

Volkan olayının nedeni
Aykut Hoca'dan son basın toplantısında Volkan Demirel açıklamaları geldi. Denk bir oyunda, Beşiktaş'ı üstelik sahasında yenmek üzereyken, Volkan'ın kendisini attırmasını hazmedemedi Aykut Kocaman. Sadece kupa finali için avantaj sağlamayacaktı, psikolojik üstünlüğü de ele geçirecekti.
En tecrübeli oyuncusundan gelen davranış sapması böyle bir sezonda kabul edilebilir olmaktan çok uzaktı.
Üstelik yediği golde de yüzde yüz hatası varken... Şanssızlık, beceriksizlik veya formsuzluk kabul edilebilir futbol gerçekleriyken. Taş uzaktan gelmez
Aynı Querasma'nın attığı yumruk gibi, davranış bozukluğu tahmin edilebilir olmaktan uzaklaştırır ihtimalleri. Çaresi yoktur yani.
Aykut Hoca diyemiyor ama...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zor günler kahramanlar ister 15 Nisan 2024 | 149 Okunma Analizler! 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Neresini tutsanız elinizde kalıyor! 08 Nisan 2024 | 235 Okunma İronik maç 04 Nisan 2024 | 158 Okunma F.Bahçe Başkanı Ali Koç “Bir tek oyuncumuza ceza veremezler” dedi ve ekledi: Ceza alırsak vebaline katlanırlar 28 Mart 2024 | 545 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar