2 hikaye 1 sonuç

Aziz Yıldırım Beşiktaş maçında, “TFF’deki Beşiktaş’lılar gidecek” diyor. Orman, “Ben böyle bir çirkinliğin içine girmem” karşılığını veriyor. Aynı...

Aziz Yıldırım Beşiktaş maçında, “TFF’deki Beşiktaş’lılar gidecek” diyor. Orman, “Ben böyle bir çirkinliğin içine girmem” karşılığını veriyor. Aynı Orman geçen sezon ise Aydınus ataması için, “Ben bu kararın alt yazısını okuyorum” demişti. Orman şimdi bu tip fikirleri “çirkinlik” olarak değerlendiriyor. Büyük aşama!

Bir planlamayla neler yapabileceğini dört sezon önce Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yönetimi hepimize gösterdi. Sportif başarıdaki önceliğin para değil, karar sayısındakidoğruluk olduğunu kanıtladılar. Hedeflerini ve sınırlarını doğru çizerek, bunu gerçekleştirecek teknik adamı takımın başına getirdiler ve sonunda şampiyon da oldular. Ve yakamızı bırakmayan 'kibir' o anda devreye girdi. Fikret Orman başladığı yeri unuttu ve planlama yapmaktan vazgeçti. Bunun yerine kızgın bir dil üreterek kulüp içindeki muhaliflerine gözdağı vermek istedi, öte taraftan hamaset dolu demeçleri ile camiasının beklentilerini yükseltti.
Şimdi; sıkıntılar artıkça, çözüm üretecek formüller arıyor. Başında da algı yönetimigeliyor.Buraya kadarı aklınızda tutun; ikinci bölüme geçelim.
Fenerbahçe'de geçen sezon 70 milyon Euro'luk bir yatırım ile Dünya Yıldızları'nı transfer etti başkan Aziz Yıldırım. Kulübün son kurşunu olan, stadın isim hakkını sattı ve harcadı. Her başarıyı para ile tarif ettiği için, planlama da yapmadı. Takımı değil, kendisinin yöneteceği teknik adamı seçti, her şey birbirine girdi.
Fenerbahçe oyun karakterini, taraftarını ve güvenini yitirdi. Yetersizliklere rağmen ısrarından vazgeçmedi. UEFA tarafından incelemeye alındı kulüp. Transfer yasaklarıgetirildi ve ceza almamak için mali disiplin sözü verildi. Maddi yönetimin felaketine, teknik yönetimin cahilliği de eklenince, imkansızlıklar ortamında Dick Advocaat seçimi yapıldı. Hollandalı teknik adamdan önceki alternatif ise Aykut Kocaman'dı. İki teknik direktörün de ortak noktası; planlamacı olmaları. Arkadaşlığını yitirmiş, fizik güç olarak geride kalmış, kadrosundaki önemli yıldızları göndermiş bir takımı, Dick Advocaat santim santim planladı ve bugüne gelindi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zor günler kahramanlar ister 15 Nisan 2024 | 148 Okunma Analizler! 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Neresini tutsanız elinizde kalıyor! 08 Nisan 2024 | 235 Okunma İronik maç 04 Nisan 2024 | 158 Okunma F.Bahçe Başkanı Ali Koç “Bir tek oyuncumuza ceza veremezler” dedi ve ekledi: Ceza alırsak vebaline katlanırlar 28 Mart 2024 | 545 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar