CHP tarihi misyonunu tamamlamıştır

Çok partili sisteme geçtiğimiz günden beri, CHP'de bir uyum sorunu var. Bu parti bir türlü evin tek evladı sendromundan kurtulamadı. Yani bunlar hep kendilerini Cumhuriyet'in kollayıcısı ve gözetleyicisi olarak...

Çok partili sisteme geçtiğimiz günden beri, CHP'de bir uyum sorunu var. Bu parti bir türlü evin tek evladı sendromundan kurtulamadı. Yani bunlar hep kendilerini Cumhuriyet'in kollayıcısı ve gözetleyicisi olarak görüyorlar.

Bunun için, 24 Haziran seçimlerinin sonuçlarını kabullenmekte zorlandılar. Bunun için, Eski Türkiye'den Yeni Türkiye'ye geçişi hazmedemediler. Bunun için, kolay kolay Genel Başkan değiştiremiyorlar. Çünkü, sürekli CHP'liler cambaza bak cambaza denilerek uyutuluyor.

Hayır efendim, CHP'nin Cumhuriyet'in bekçiliğini yapmak gibi bir görevi ve misyonu yoktur. Eğer ortada böyle bir sorumluluk varsa, buda ülkede siyaset yapan tüm partilere aittir. Anlayacağınız, CHP'nin tarihi misyonu, çok partili sisteme geçildiği gün tamamlanmıştır.

Gerçeği söylemek gerekirse, CHP Cumhuriyet'in derdine düşmek yerine kendi derdine düşmelidir. Şu hale bakar mısınız? Ülkenin ana muhalefetini yönetenler, Erdoğan düşmanlığı yüzünden partiyi ne hale getirdiler.

Mesela, CHP'ye öyle bir milletvekili aday listesi hazırladılar ki demeyin gitsin. Parti sağda deseniz, adayların tamamı sağ görüşlü değil... Yok efendim, solda deseniz, aralarında muhafazakarlarda var. Hele oylarını deseniz, azıcık ona, azıcık buna derken, neredeyse CHP'nin oylarını kuş edeceklerdi.

Hiç kusura bakılmasın, Cumhuriyet'in kuruluşunda bulunmuş bir partiyi, böyle rezil etmeye kimsenin hakkı yoktur. Eğer CHP'yi adam gibi yönetemeyecekseniz, kapatın gitsin…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alın F35'lerinizi başınıza çalın 02 Eylül 2018 | 7.402 Okunma Sen Soylu'nun tırnağı bile olamazsın 31 Ağustos 2018 | 10.086 Okunma Bankaları uyarıyorum 29 Ağustos 2018 | 7.482 Okunma Şu lekeyi temizle bakalım Muharrem 26 Ağustos 2018 | 6.575 Okunma Siz milletimizin heyecanına kurban olun 23 Ağustos 2018 | 7.721 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar