Kılıçdaroğlu Gül'ün adaylığını bekliyor

Değerli dostlar, CHP'de düz üyeden yöneticiye kadar birçok kişi, partilerinin Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesini istiyor. Onlarda diğer partililer gibi adaylarını bilip, 2019 seçimlerine hazırlanmak istiyorlar.Ancak...

Değerli dostlar, CHP'de düz üyeden yöneticiye kadar birçok kişi, partilerinin Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesini istiyor. Onlarda diğer partililer gibi adaylarını bilip, 2019 seçimlerine hazırlanmak istiyorlar.

Ancak, Kemal Bey "adayımızı açıklarsak yıpranır" diyerek, bu isteğin önüne geçmeye çalışıyor. Allah aşkına söyleyin, geçmişi temiz, kamuoyunda yaptığı başarılı çalışmalarla tanınan bir isim yıpranır mı?

Elbette yıpranmaz... Yıpranmayacaksa CHP'nin adayı neden açıklanmıyor? Galiba burada bir ali cengiz oyunu var. Şöyle, ortada Ekmelettin vakası dururken Kemal Bey bir çatı aday daha Gösteremez. Buda çok istenen Abdullah Gül'ün çatı adaylığının bitmesi demektir.

Çok istenen diyorum. Çünkü, birileri Hâlâ Gül'ü Erdoğan'ı durduracak isim olarak görüyor. Bu görenlerin içinde Kılıçdaroğlu'da olduğu için, adaylarını Gül'ün kararına göre şekillendirmeyi planlıyor.

Dostlarım, şimdi yazacağım senaryoları bir yere not etmenizi istiyorum. Not etmenizi istediğim senaryolardan birincisi: Gül SP'nin adayı olursa, CHP'nin adayının iddiası olmayan bir ismin olacağıdır. Böylece işi ikinci tura taşıyıp CHP'ye Gül'ü destekletmeyi planlıyorlar. Senaryoların ikincisi ise: Gül'ün ikna edilemeyip aday yapılamadığında, her kesimin oyunu alacak bir ismin bulunmasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alın F35'lerinizi başınıza çalın 02 Eylül 2018 | 7.402 Okunma Sen Soylu'nun tırnağı bile olamazsın 31 Ağustos 2018 | 10.089 Okunma Bankaları uyarıyorum 29 Ağustos 2018 | 7.484 Okunma Şu lekeyi temizle bakalım Muharrem 26 Ağustos 2018 | 6.575 Okunma Siz milletimizin heyecanına kurban olun 23 Ağustos 2018 | 7.724 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar