Halifeliğin kaldırılmasının vebali

  Değerli dostlar, şunca yaşananlar ortadayken, bu ülkede hâlâ Halifeliğe karşı çıkanlar var. Onlar Osmanlı'nın son dönemlerine bakarak, Halifelikten öcüden korkar gibi korkuyorlar. Hiç kusura...

  Değerli dostlar, şunca yaşananlar ortadayken, bu ülkede hâlâ Halifeliğe karşı çıkanlar var. Onlar Osmanlı'nın son dönemlerine bakarak, Halifelikten öcüden korkar gibi korkuyorlar. Hiç kusura bakılmasın, bu korkanlar, Halifeliğin kaldırılmasına zemin hazırlamak için, birşeylerin yanlış gösterildiğini anlayamıyorlar.

   Halbuki, Halifelik İslam Dünyasının derleyip toparlıyıcısıydı. İddiayla yazıyorum, bugün Halifelik devam ediyor olsaydı, İslam Coğrafyasındaki bölünmüşlük yaşanmazdı. Dahası, birileri binlerce kilometre öteden gelip, Müslümanların topraklarında bu kadar kolay at oynatamazlardı.

   Sözün özü, bugün coğrafyamızda yaşanan kargaşanın en büyük nedeni: İslam Aleminin başsız bırakılmasıdır. Hepsinden önemlisi, yaşanan savaşlarda milyonlarca Müslümanın hayatını kaybetmesinin sebebi: İnananların sahipsiz bırakılmasıdır.

   Şimdi ben İslam Dünyasında yaşanan kargaşaları Halifeliğin kaldırılmasına bağladığımda, hemen eleştirilerin hedefi oluyorum. Bana o Halife şunu yapmıştır, bu Halife bunu yapmıştır diyorlar. Bunları söyleyenler, Halifeliğin Osmanlı'ya geçmesiyle İslam Dünyasının kavuştuğu huzur ve rahatlığı unutuyorlar. Allah aşkına söyleyin, üç beş kişinin yanlış yapması Halifelik kurumuna mal edilebilir mi?

Yiğitsen aday olduğunu açıkla

   2019 Cumhurbaşkanlığı seçimine gidilirken, çoğu partinin adayı ve destekleyeceği isimler belli oldu. Ancak, memleketin ana muhalefet partisinde tık yok... Kimse CHP'nin adayının kim olduğunu bilmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alın F35'lerinizi başınıza çalın 02 Eylül 2018 | 7.402 Okunma Sen Soylu'nun tırnağı bile olamazsın 31 Ağustos 2018 | 10.089 Okunma Bankaları uyarıyorum 29 Ağustos 2018 | 7.484 Okunma Şu lekeyi temizle bakalım Muharrem 26 Ağustos 2018 | 6.575 Okunma Siz milletimizin heyecanına kurban olun 23 Ağustos 2018 | 7.724 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar