Mustafa Koç ödülleri

Sevgili Mustafa Koç’u geçen yıl kaybetmiştik. Koç Grubu’nun başında büyük başarılara imza attı. İş hayatının yanı sıra sporun her dalında vardı. Golf, atlı sporlar...

Sevgili Mustafa Koç’u geçen yıl kaybetmiştik.

Koç Grubu’nun başında büyük başarılara imza attı.

İş hayatının yanı sıra sporun her dalında vardı. Golf, atlı sporlar, kayak, su kayağı, dalış, otomobil yarışı... Hepsinde de iyiydi.

 
Dürüst ve net karakterini yansıtarak sporun centilmenlik özünü içselleştirmişti. Onu her yıl anmak için adına düzenlenen yarışma da “spor” alanında oldu.

.....................

Haftanın başında Four Seasons Otel’in salonunda ilk yılın ödül töreni vardı.

Olimpiyatların amatörlük ve centilmenlik ruhu ile örtüşen iki şampiyonumuza verildi

Mustafa Koç Ödülleri.

Paralimpik Oyunları-Dünya Şampiyonu milli okçumuz Gizem Girişmen’e ve ağır sıklet (125 kilo) Olimpiyat-Dünya Şampiyonu milli güreşçimiz Taha Akgül’e ödüllerini merhum Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç verdi.

Şimdi bu fotoğrafın arkasındaki “duygulara” geçelim.

Önce... Çok zarif, sade şık, abartılmamış ama etkileyici ortama işaret edeyim.

Mustafa Koç’un spor yaşamındaki rengârenk paleti yansıtan bir video...

UEFA Şampiyonlar Ligi Marşı’nın bestecisi olan Tony Britten’in bu Mustafa Koç Spor Ödülü için bestelediği özel müzik. Parçayı bizzat Britten’in yönetmesi.

Dünya Atletizm Federasyonları Başkanı Lord Sebastian Coe’nin “Olimpiyat ruhuna ve centilmenliğe” göndermelerle yaptığı konuşma. Caroline Koç’un açılış konuşması.

Ve... Ödüllerini aldıktan sonra her iki şampiyon milli sporcumuzun, içten, alçak gönüllü, sosyal sorumluluk bilincini yansıtan duru, mantık dokusu sağlam, düzgün Türkçeyle örülmüş konuşmaları...

Bütün salon ayakta alkışlıyordu.

Gözler bulutlanmıştı. Yanaklardan süzülen damlaları da gördüm.

Nur içinde yat sevgili Mustafa.

Şeflere altın fırsat

Paul Bocusse “Şeflerin Şefi” diye anılır. Yerküre mutfaklarının “efendisidir.” Bu yıl Türk şefleri için gene harika bir fırsat. Dünya “Bocusse d’Or (Altın Bocusse) Şefler Olimpiyatı’na” katılmak üzere Türk şefleri yarışacak. 5 kıtada ve 63 ülkede şef mirasının çeşitliliğinin kutlandığı ve mutfağın genel yaratıcı zenginliğinin vurgulandığı etkinliğin İstanbul ayağı “Sirha Lyon” tarafından düzenleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’da kanlı cuma 27 Mart 2024 | 152 Okunma Mucize Takım Bayern Münih (2) 24 Mart 2024 | 96 Okunma Mucize takım Bayern Münih 22 Mart 2024 | 295 Okunma Putin’in kaderinde bir çift kadın ayakkabısı 19 Mart 2024 | 378 Okunma Oscar’ın arka odaları 17 Mart 2024 | 100 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar