İki joker

Askeri harekât öncesi “diplomatik saha temizliğinin” iyi yapıldığı yeni gelişmelerle de ortaya çıkmakta.NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller “NATO üyesi Türkiye’nin...

Askeri harekât öncesi “diplomatik saha temizliğinin” iyi yapıldığı yeni gelişmelerle de ortaya çıkmakta.
NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller “NATO üyesi Türkiye’nin sınırındaki güvenlik kaygılarını paylaşıyoruz” diye özetlenebilecek bir açıklama yaptı.
Fransa’nın konuyu BM Güvenlik Konseyi’ne götürüş gerekçesinin “sivillerin, ortaya çıkabilecek sağlık, gıda gibi sorunları” olduğu da anlaşıldı.
Güvenlik Konseyi’nden Türkiye’ye dönük bir “olumsuz” çağrı çıkmadı.
Ve...
En çarpıcı açıklama ABD’den geldi:
“YPG Afrin’deki güçlerine yardıma giderse korumayız, yalnız kalırlar...”
Buna...
“ABD Başkanı Trump’ın uzunca bir süreden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayacağı” bilgisini de ekleyiniz.
“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Trump’ın döneceğini söylediği halde bunu yapmadığını, kendisinin de kesinlikle aramayacağı” söylemi fonunda, bu bilgi bildirimi daha da anlam kazanıyor.
Sonuç...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Misilleme sarmalı 18 Nisan 2024 | 188 Okunma ‘Caydırıcı olsun ama tırmandırmasın’ 17 Nisan 2024 | 149 Okunma İran’ın savaş makinesi 14 Nisan 2024 | 250 Okunma Laiklik günü... 12 Nisan 2024 | 89 Okunma Futbolda derin şiddet 10 Nisan 2024 | 130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar