Çanakkale Zaferi Şeffaf Oda’da

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü bağlamında biz de Şeffaf Oda’da Çanakkale ve şehitler konsepti oluşturduk. (CNN’de bir canlı yayın nedeniyle ertelenen programı bu hafta...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü bağlamında biz de Şeffaf Oda’da Çanakkale ve şehitler konsepti oluşturduk. (CNN’de bir canlı yayın nedeniyle ertelenen programı bu hafta yayınlıyoruz.)

 
Konuklarım Çanakkale Türküsü yorumlarıyla baba-oğul Paul ve Eren Dwyer ile Vatanım Sensin dizisinin Hilal’i Miray Daner. Programa Çanakkale Türküsü’yle başlıyoruz.

Paul eline gitarı, Eren de kemanı alıyor ve başlıyorlar Çanakkale Türküsü’nü söylemeye... Miray’ın gözleri doluyor. Ardından Miray da seslendiriyor duru sesiyle... Miray, Vatanım Sensin dizisinde de bu türküyü seslendirmişti. Çok beğenilmişti. Miray’ın müthiş bir hayran kitlesi var.  Onun adına sosyal sorumluluk projelerine bile imza atıyorlar.

Örneğin… Çocuk Esirgeme Kurumu’nda bir “oyun odası” yaptırılmış. Onun adını taşıyor.

Miray, oyunculuğa 7 yaşında başlamış. Sonra güzel sanatlar lisesinde okumuş. Psikoloji okumak istiyor.

.***

Paul Dwyer, İskoç asıllı bir müzisyen. Türkiye’ye müzik yapmak için 3 aylığına gelmiş. Hem bir kadına hem de bir ülkeye âşık olduğu için dönmemiş. Tam bir Türk, Atatürk’ten bahsedince gözleri doluyor. Geçtiğimiz yıl oğlu Eren ile birlikte internete koyduğu Çanakkale Türküsü milyonlarca izlendi. Herkes çok beğendi. Ardından, İstiklal Marşı, Yiğidim Aslanım, İzmir Marşı.
Şeffaf Oda’da tüm şehitlerimiz için bu simge parçaları seslendiriyorlar.

Bir de Hey Onbeşli’yi…

“Onbeşliler” Çanakkale Savaşı’nda cepheye giden, eski takvime göre 1315 doğumlu gençler...

İLHAM VEREN 9 KADIN

BluTV ekranlarında “9 kızın öyküsü” kadınlara ilham verecek, biyografik bir belgesel.
Çarşamba, Zorlu Center’da onlarla tanıştım. Nasıl da güzel öyküler...

Birkaç örnek...

Süreyya Karagöz Ürgüplü...

Kapadokya’nın her seher vakti semalarında dolaşan balonları simgedir.

Süreyya “ilk kadın balon pilotu.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Katar arabuluculuktan çekilirse… 26 Nisan 2024 | 199 Okunma Netzah Yehuda taburu 23 Nisan 2024 | 241 Okunma Misilleme sarmalı 18 Nisan 2024 | 200 Okunma ‘Caydırıcı olsun ama tırmandırmasın’ 17 Nisan 2024 | 155 Okunma İran’ın savaş makinesi 14 Nisan 2024 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar