Bitez’e bir simge daha...

BODRUM’DAKİ Bitez Koyu harika bir doğa köşesidir. “Bitez Yalısı”nı konu alan “Çökertmeden çıktım da Halil’im” türküsüyle dillerdedir. Bitez Koyu’nu oluşturan hilalin...

BODRUM’DAKİ Bitez Koyu harika bir doğa köşesidir.

“Bitez Yalısı”nı konu alan “Çökertmeden çıktım da Halil’im” türküsüyle dillerdedir.

Bitez Koyu’nu oluşturan hilalin bir tarafı “koruma altında sit alanı” olduğu için beton işgalinden kurtulmuştur. Çam ağaçlarının arasında yürüyüşün denize kavuştuğu yer akvaryum gibidir. Yüzer, serinler tekrar Bitez’e dönersiniz, gölgelerde keyifle yürüyerek. Bitez’in içi mandalina bahçeleriyle bir başka güzelliktir. Bitez’in “dondurmacısı” da ünlüdür.

Yörenin bahçelerinden organik meyvelerle yapılmış “limonlusunun, vişnelisinin” tadı damak çatlatır. Bitez Koyu, pırıl pırıl sularında yüzmenin keyfinin yanı sıra, sörf cennetidir de.

........................

KIYI boyu restoranları, butik otelleri, “yerel balıkçı barınağı” karakterini yitirmemiş küçük yat limanıyla geceleri de ışıl ışıldır.

Bodrum’un ateş pahası beach’leri ya da “eller havaya” mekânları, cemiyet sayfalarına görüntü veren güneş batımı partileriyle ünlü değildir ama “dalga şıpırtılarını” dinleyerek kumsala kurulmuş masalarında taze balık sunumlarıyla keyifli geceler yaşatır.

Ay, Bodrum koyu hilalinin bir tarafından yükselir, hilalin diğer ucunda görünmez olur fakat gece boyunca saatlerce sularını ışıklandırır. Bodrum’un içine “kafa dinleyecek, temiz sularında yüzecek” kadar yani “gereği kadar” uzak, ama 10-15 dakikada Bodrum gecelerine akacak kadar yani “yeteri kadar” da yakındır.

.......................

VE... Tam “Bitez’in ruhuna” uyumlu bir mekân. Adı SAVRA... Asırlık ağaçların, mandalina bahçelerinin ortasında bir “saklı yeryüzü cenneti...”

Butik Oteli, mutfağı, yüzme havuzu, müziği, özenli servisiyle “görmek ve görülmek (to see and to be seen)” gösteri dalgasının üzerine çökmediği bir köşe.

“Toskana’dakiler gibi” denebilir.

Geçtiğimiz cumartesi ve pazar Canan’la evlilik yıldönümümüz ile benim doğum günümdü.

İkisini birleştirdik.

Dostlarımız Metin-Beril Feyzioğlu ve Dr. Alkar Taşan’la birlikte kendi aramızda huzurun keyfini yaşadık.

Bir de sürpriz... Uzun süre New York’ta müzik eğitimi alan Ada Sanlıman ve grubu da oradaydı.

Güzel bir caz gırtlağı ve iyi yorum.

Müziği bizim için özel olan o gecemize “hediye” oldu.

BOĞAZ’LA YANAK YANAĞA 

İSTANBUL Kempinski (Çırağan) Hotel’in bir caz barı vardı. Artık görünmezler âlemine göçen sevgili Mehmet Ali işletirdi.

Boğaz’ın sularıyla yanak yanağa, unutulmaz geceler 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’de amalek gölgesi 29 Mart 2024 | 1 Okunma Rusya’da kanlı cuma 27 Mart 2024 | 153 Okunma Mucize Takım Bayern Münih (2) 24 Mart 2024 | 96 Okunma Mucize takım Bayern Münih 22 Mart 2024 | 297 Okunma Putin’in kaderinde bir çift kadın ayakkabısı 19 Mart 2024 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar