Bipolar ABD

Psikolojideki “bipolar” kişilik bozukluğuna “2017 Amerika’sı” bir örnek:“Çifte kişilik...” Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’la uzun telefon konuşmasında ABD Başkanı Trump...

Psikolojideki “bipolar” kişilik bozukluğuna “2017 Amerika’sı” bir örnek:
“Çifte kişilik...” 
Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’la uzun telefon konuşmasında ABD Başkanı Trump “YPG’ye artık silah vermeyeceklerini, zaten bunu saçma bulduğunu” söylemişti.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun medyaya açıkladığı bu söylem “şaşırtıcı” görünse de Trump’ın “Suriye batağına ABD’nin de dahil olmasından bir önceki Başkan Obama’yı suçlamak” çizgisiyle örtüşüyordu.
Yadırganan şey, “YPG’ye Trump’ın sarı kart” göstermesiydi.
Daha düne kadar YPG’yi 3 bin TIR ağır silah, zırhlı araç ve ileri teknoloji savaş aparatlarıyla donatan ABD ne olmuştu da böyle bir “U” çizmişti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi’de Rusya ve İran liderleriyle “zirve” toplantısı mı Trump’a “Türkiye’nin stratejik ortağı olduğunu” hatırlatmıştı?
Bu “fikir jimnastiği” Trump’ın nihayet “Nirvana’ya ermesine” uzanmıştı!
Ancak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Netzah Yehuda taburu 23 Nisan 2024 | 15 Okunma Misilleme sarmalı 18 Nisan 2024 | 196 Okunma ‘Caydırıcı olsun ama tırmandırmasın’ 17 Nisan 2024 | 152 Okunma İran’ın savaş makinesi 14 Nisan 2024 | 252 Okunma Laiklik günü... 12 Nisan 2024 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar