Anadolu Efes dünya markası

LONDRA... Lady Diana’nın da yıllarını geçirdiği Kensington Sarayı... Daha girişten “Lady D”nin duvarları süsleyen fotoğrafları... Daha önce bu sarayda yaşamış kraliçelerin...

LONDRA... Lady Diana’nın da yıllarını geçirdiği Kensington Sarayı...

Daha girişten “Lady D”nin duvarları süsleyen fotoğrafları... Daha önce bu sarayda yaşamış kraliçelerin isimleri...

 

Hatta... Merdivenlere bile kraliçe isimleri yazılmış. İngilizler tarihi yaşıyor ve yaşatıyorlar.

“Dünya Marka Ödülleri” gecesindeyiz... “Anadolu Efes” kendi alanında dünya markası seçilmiş.

Smoking, uzun etekli bir davette konuğuz. Saray ve böyle bir ödül gecesi ve yemeği “Ne alaka” denebilir.

Oysa... Akıl dolu bir uygulama. İngilizler saraylarını, müzelerini hatta adalet saraylarını bile böyle etkinlik gecelerine kiralıyor.

Aldıkları parayla bu tarihi yapılarının onarım, güvenlik, personel, aydınlanma ve diğer genel giderlerini karşılıyor. Halkın cebinden ödediği vergilere yük olmuyor bu giderler.

...................

Kensington Sarayı’nın girişinde üstü camla kaplı saçak altında bir süre bekledik. Duvarda Kraliçe Elizabeth II’nin 50. pırlanta yılı yazılıydı. 50. yıl kutlamaları bu kapıdan başlamış.

Anadolu Efes’in ödül gecesine de o kapıdan başlayarak kutladık. (Anadolu Efes adaylığını koymadığı halde seçilmiş.) Birkaç yıl önce gene Londra’da yarı çıplak güzel kadınlarla süslü meşhur “Pirelli Takvimleri” tanıtım daveti Londra Adalet Sarayı’nda yapılmıştı. İngiltere Adalet tarihinin büyük isimlerinin heykelleri ve tablolarıyla dolu koridorlarda, salonlarda bikinili kızlar dolaşıyor, içki servisi yapıyordu. Adalet Sarayı’nın masrafı da böyle etkinliklerle karşılanıyormuş.

Anadolu Efes’in ödülünü

alkışladık. Bu arada THY’nin ve Simit Sarayı’nın da kendi alanlarında o gece “dünya markası” ödülleri aldığını belirteyim. Türkiye için dünya medyasında olumsuz rüzgârlar estirilirken bu tür güzellikler birer avuç gökyüzü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Misilleme sarmalı 18 Nisan 2024 | 194 Okunma ‘Caydırıcı olsun ama tırmandırmasın’ 17 Nisan 2024 | 149 Okunma İran’ın savaş makinesi 14 Nisan 2024 | 250 Okunma Laiklik günü... 12 Nisan 2024 | 89 Okunma Futbolda derin şiddet 10 Nisan 2024 | 130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar