AB ve tutuklular

Türkiye’nin yeniden AB rotasına dönmesi olumludur.Dış politikada Türkiye’nin kartları çeşitlendikçe eli daha güçlenir.Kaldı ki...Türkiye’nin ekonomik bağları ağırlıklı olarak...

Türkiye’nin yeniden AB rotasına dönmesi olumludur.
Dış politikada Türkiye’nin kartları çeşitlendikçe eli daha güçlenir.
Kaldı ki...
Türkiye’nin ekonomik bağları ağırlıklı olarak Avrupa’yladır.
Bunun ötesinde, ekonomisi dışarıdan sermaye girişleriyle ilişkili olan Türkiye, AB’nin “ileri demokrasi ve hukuk” standartlarına yaklaştıkça yabancı sermaye için güvenli ve çekici olabilir.
Genel kanı da zaten AB’ye doğru yeniden dümen kırışın “gümrük birliği müzakerelerinin yeniden başlatılması ve güncellenmesi” nedeniyle olduğudur.

.....................

Bu bağlamda -3 yıl aradan sonra- REG (Reform Eylem Grubu) yeniden hareketlendi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine / Maliye Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu kapsamda önemli bir toplantı yaptılar.
Önemli açıklamalar yapıldı.
Örneğin...
Çavuşoğlu “AB’ye üye olalım ya da olmayalım, reformlar AK Parti iktidarının önceliği olmuştur. AB ile ilişkilerde sonuç alacak konulara odaklanacağız” dedi.
Abdulhamit Gül ise “yargı reformu stratejisinin güncelleneceğine” işaret etti.
Ve...
“Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi çerçevesinde hükümetimizin ortaya koyduğu revizeler (revizyonlar) gerçekleştirilecek. Bunu ev ödevi haline getirdik” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Netzah Yehuda taburu 23 Nisan 2024 | 237 Okunma Misilleme sarmalı 18 Nisan 2024 | 199 Okunma ‘Caydırıcı olsun ama tırmandırmasın’ 17 Nisan 2024 | 154 Okunma İran’ın savaş makinesi 14 Nisan 2024 | 255 Okunma Laiklik günü... 12 Nisan 2024 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar