AB pistini ışıklandırmak

Cumhur-başkanı Erdoğan’ın Fransa ziyareti beklenenden çok daha olumlu geçti. Bir süredir çizilen “Türkiye’de eksen kayması mı, Türkiye yüzünü Avrupa’dan Ortadoğu’ya ve...

Cumhur-başkanı Erdoğan’ın Fransa ziyareti beklenenden çok daha olumlu geçti. Bir süredir çizilen “Türkiye’de eksen kayması mı, Türkiye yüzünü Avrupa’dan Ortadoğu’ya ve Avrasya’ya mı dönüyor?” soru işareti için bu önemlidir.
Sarkozy ve Holand’ın Cumhurbaşkanı olduğu yılların görüntülerine göre Ankara-Paris ilişkileri hayli umut verici.
Gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, gerek, Başbakan Binali Yıldırım’ın Avrupa’ya “ılımlı mesajlar” ile birlikte daha da anlam kazanmakta.
Ankara’nın “Artık seçimler geride kaldı, ilişkilerimizi yapıcı yaklaşımlarla yeniden düzenleyebiliriz” yorumları AB’nin lokomotif ülkeleri Fransa ve Almanya’da olumlu algılanmıştı.
Suriye ve Kudüs sorunlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransız mevkidaşı Macron arasında “görüş örtüşmeleri” Avrupa’ya yeniden ortak zemin yönelişinde “psikolojik katsayı...”
Bunlar genelde elbette olumlu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’da kanlı cuma 27 Mart 2024 | 149 Okunma Mucize Takım Bayern Münih (2) 24 Mart 2024 | 96 Okunma Mucize takım Bayern Münih 22 Mart 2024 | 295 Okunma Putin’in kaderinde bir çift kadın ayakkabısı 19 Mart 2024 | 378 Okunma Oscar’ın arka odaları 17 Mart 2024 | 100 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar