Bay sinema'dan afişler...

Sektörün duayeni “Bay Sinema-Türker İnanoğlu”nun “Başlangıcından Bugüne 1914-2018 Afişlerle Türk Sineması” kitabının lansmanı D&R Kanyon’da gerçekleşti....

Sektörün duayeni “Bay Sinema-Türker İnanoğlu”nun “Başlangıcından Bugüne 1914-2018 Afişlerle Türk Sineması” kitabının lansmanı D&R Kanyon’da gerçekleşti.

 
Kültür, sanat ve eğlenceyi tek bir çatı altında birleştiren D&R Kanyon, bugüne kadar pek çok filmin ön gösterimini gerçekleştirmişti. Şimdi de Türk sinema tarihine ışık tutan bu kitabın lansmanına ev sahipliği yaptı.

“Başlangıcından Bugüne 1914-2018 Afişlerle Türk Sineması” kitabının D&R Kanyon’da gerçekleşen lansmanında ünlü oyuncular Cüneyt Arkın, Türkan Şoray, Göksel Arsoy, Müjdat Gezen, Nehir Erdoğan, Arka Sokaklar dizi oyuncuları Zafer Ergin, Özgür Ozan, Oya Akar da usta ismi bu özel günde yalnız bırakmadı.

"Mesleğe başladığı günden bu yana arşivci olduğunu” söyleyen Türker İnanoğlu şöyle anlattı: “Sonra böyle bir kitap yapmaya karar verince 555 afiş seçtik. Bu eser için 5 sene uğraştım, 8 kişilik ekiple çalıştık.”

***

"Hazırladığı 2 ciltlik kitabıyla sinemaya olan borcunu ödemek istediğini” belirten Türker İnanoğlu, “Benim 70 bin ciltlik saat kitaplığım var. Sinemadan aldığımı sinemaya olan borcumu ödeyerek iade etmek istiyorum. İnşallah yerini bulmuştur” dedi.
“Bay Sinema”nın daha birkaç sürprizi de yolda.

***

Yeşilçam’ın efsane isimlerinden biri olan Cüneyt Arkın’ın şu söylemi bir Türker İnanoğlu portresi. “Gelen başka meslek seçti. Başka mesleklere geçmeyen ve parasını, emeğini, hayatını bu işe veren kişi Türker İnanoğlu oldu.”
Türkan Şoray ise “Beni Türker Bey keşfetti. Türkan Şoray olduysam bunu Türker Bey’e borçluyum” dedi.

17. GECCE MEKAN ÖDÜLLERi

 17 yıldır “Mekan Oscarları” diye anılan ve her defasında üstüne koyan uzun soluklu etkinliğin arkasındaki isim Kenan Erçetingöz.
Mesleğe muhabirlikten başladı, 17 yıl önce “Gecce’yi kurdu.”

“Yeme-içme-eğlence” sektöründe Türkiye’de i

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oscar’ın arka odaları 17 Mart 2024 | 92 Okunma Hangi Mesih? 15 Mart 2024 | 248 Okunma Trump’ın ‘İmparatorluk Başkanlığı’ 12 Mart 2024 | 279 Okunma Ramazan'da El-Aksa tedirginliği 10 Mart 2024 | 109 Okunma Kadınlar Günü’nde 'Kadın ilklerimiz' 08 Mart 2024 | 77 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar