Feyyaz Berker

TÜSİAD’ın “kurucu başkanı” Feyyaz Berker de artık “görünmezler gezegeninde...”Başarılı işadamlığının ötesinde dürüstlüğü ve nezaketiyle de...

TÜSİAD’ın “kurucu başkanı” Feyyaz Berker de artık “görünmezler gezegeninde...”
Başarılı işadamlığının ötesinde dürüstlüğü ve nezaketiyle de “seçkin” insandı.
Onu çocukluk/ergenliğe ilk adım yıllarımda tanımıştım.
Ankara’daydık.
Kızılay’dan, Kızılırmak-Akay caddelerine kadar uzanan mahallemizin -tartışmasız- en güzel kızı Alev’le evleneceği söylentisi dolaşıyordu.
Annelerimiz, teyzelerimiz bu evliliği çok “münasip bulduklarını” söylüyorlardı birbirlerine.
“Yakışıklı ve iyi aileden bir genç. Robert Kolej’liymiş. Mühendis. Müteahhitlik yapıyor, iyi kazanıyormuş. Alev’i de çok seviyormuş. Eh Alev de dünya güzeli bir kızımız. İkisi de birbirine yakışıyor. Mutlu olurlar inşallah...”
......................
Gazetecilikte İstanbul’a geçtiğim 1970’li ilk yıllarda TÜSİAD (Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği) kurulmuştu.
İlk Başkanı da Feyyaz Berker’di.
Başta Vehbi Koç olmak üzere Sakıp Sabancı, Nejat Eczacıbaşı, İzmir’den Selçuk Yaşar gibi “kurucu büyükler” bu çok önem verdikleri TÜSİAD’a dürüst, kültürlü, başarılı, sosyal yönü kuvvetli Feyyaz Berker’in başkan olmasını uygun görmüşlerdi.
Sonraki yıllarda da hep arkasında sağlam durdular.
.......................

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Katar arabuluculuktan çekilirse… 26 Nisan 2024 | 79 Okunma Netzah Yehuda taburu 23 Nisan 2024 | 237 Okunma Misilleme sarmalı 18 Nisan 2024 | 200 Okunma ‘Caydırıcı olsun ama tırmandırmasın’ 17 Nisan 2024 | 154 Okunma İran’ın savaş makinesi 14 Nisan 2024 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar