Volkswagen uslanmıyor

Dizelgate ile otomotiv tarihinin en büyük skandalına imza atan Volkswagen’de bu kez Fransa’dan yine ilginç bir skandal haberi geldi. Yaklaşık 3 yıl önce araçların emisyon oranları ile oynamak üzere korsan bir...

Dizelgate ile otomotiv tarihinin en büyük skandalına imza atan Volkswagen’de bu kez Fransa’dan yine ilginç bir skandal haberi geldi. 

Yaklaşık 3 yıl önce araçların emisyon oranları ile oynamak üzere korsan bir yazılım yüklediği tespit edilen VW’de, bu skandalın yasal süreçleri devam ederken, Alman üreticinin Fransa’da satış adetlerini manipüle ettiği belirtildi.

Der Spiegel’de yer alan bir habere göre VW’nin Fransa temsilciliğinin satış rakamlarını olduğundan yüksek gösterdiği ifade edildi.

Almanya’daki patronlarına başarılı görünmek isteyen VW Fransa, yaklaşık 800 bin adet aracı daha piyasaya sürmeden sattım diye beyan vermiş. Cem Yılmaz’ın oynadığı efsane reklam filmlerinden bir tanesinde, “Medyaya çıkmasaydı iyiydi” diye bir replik vardı. Bu replik VW’ye cuk oturuyor. Zira, VW Fransa’nın başındaki Jacques Rivoal’ın mayıs ayındaki ayrılığına sebep olarak, “Stratejik görüş ayrılıkları” gösterilmişti. Bu sayede, 800 bin araçlık şişirmenin, VW literatüründeki adının stratejik bir görüş ayrılığı olduğunu öğrendik. Aslında iç işleyişi ilgilendiren bir konunun tüketici açısından magazinden öteye giden bir yanı yok. Lakin benim burada altını çizmek istediğim konu farklı.

Firmaların, satış adetlerini neden olduğundan fazla göstermek istediklerini hep merak etmişimdir.

Yıl ya da ay sonunda prim kazanmak için yapılan satışları biraz da olsa anlayabiliyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son kale 01 Ekim 2018 | 154 Okunma Kiralama yoğun bakımda 17 Eylül 2018 | 207 Okunma Kamu araçları 10 Eylül 2018 | 333 Okunma Keşke yanılsam 03 Eylül 2018 | 182 Okunma İktisadi bakış 27 Ağustos 2018 | 178 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar