Tüketicinin tercihi

Bir süre önce çevre zengin işidir diye bir yazı yazmıştım. Gerekçesi ise basitti. Volkswagen’in yaşadığı dizelgate skandalı tüm dünyada tepki ile karşılanırken, sadece Türkiye’de...

Bir süre önce çevre zengin işidir diye bir yazı yazmıştım. Gerekçesi ise basitti. Volkswagen’in yaşadığı dizelgate skandalı tüm dünyada tepki ile karşılanırken, sadece Türkiye’de tüketiciler ellerini ovuşturmuştu. Bayilerden gelen tüketici yorumları, konuştuğum kişilerin tamamına yakını “Şimdi Passat fiyatları düşşe de alsak” modundaydı.

Dünyanın en önemli şirketi bilerek ve isteyerek hile yapmış, haksız rekabet yaratmış, hükümetin kurumlarına yalan beyanda bulunmuş… Tüm dünyada bu skandal ses getirirken, yeryüzünün 36-42 Enlem- 26-45 Boylamları arasında yaşayanlar, bu krizi fırsata nasıl dönüştürürüm peşindeydi.

İsimleri lazım değil, otomotiv gazeteciliğine çok eskiden başlamış, kimisi hala devam eden, kimisi otomotiv odaklı ama farklı bir iş koluna geçen dostlarla oluşturduğumuz bir watsapp grubumuz var.

Geçen günlerde bu konuyu tartıştık. Tüketicilerin öncelikleri konusunu yani… Otomotivci gözüyle bakınca ya da daha doğrusu otomotiv sektörünün bizde yarattığı körlükle bakınca tasarım, teknoloji bizim o aracın tutulmasına yönelik önceliklerimiz arasında yer alıyor gibi görünse de yazının girişinde verdiğim örnek aslında işi tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor.

İnsanlar, önce cebini düşünüyor. Ne kadar yaktığı, ne kadar indirim olduğu, nasıl bir kampanya yapıldığı gibi…

Çok da haksız sayılmazlar. Zira, maalesef Türkiye’de toplanan tüm vergiler dolaylı olduğu için otomotive kümesteki kaz muamelesi yapılıyor. Dolayısıyla vergiler yüzünden otomobil fiyatları, o otomobilin ederinin kat be kat üstüne konuşlanmış durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son kale 01 Ekim 2018 | 154 Okunma Kiralama yoğun bakımda 17 Eylül 2018 | 207 Okunma Kamu araçları 10 Eylül 2018 | 333 Okunma Keşke yanılsam 03 Eylül 2018 | 182 Okunma İktisadi bakış 27 Ağustos 2018 | 178 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar