Henüz yeni başlıyor

Geçtiğimiz hafta Türkiye’de en çok konuşulan konuların başında hiç şüphesiz gerçekleştirilen vergi artışları vardı. Bireysel gelir vergisinin yanında Kurumlar Vergisi dahil olmak üzere...

Geçtiğimiz hafta Türkiye’de en çok konuşulan konuların başında hiç şüphesiz gerçekleştirilen vergi artışları vardı. 

Bireysel gelir vergisinin yanında Kurumlar Vergisi dahil olmak üzere bir çok mal ve hizmetin vergilerinde artış yapıldı.

Bizi ve bu köşeyi ilgilendiren konu ise Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne getirilen artış oldu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın çok politik bir uslüpla, “Yüzde 40 değil zaten yüzde 15 artacaktı. Biz yüzde 25 artırdık” sözleriyle açıkladığı, ama gerçekte vatandaşın cebinden yüzde 40 oranında ek bir para çıkacak vergiyi savunabilecek hiçbir kriter olduğunu düşünmüyorum.

Zaten, yüzde 15 artacaktı demesi, şüphesiz ki AKP yönetiminden önce devreye alınan Yeniden Değerleme Oranı ile ilgili bir detay. Lakin, yasa koyucu olarak bu oranla oynamak da yine bakanlar kurulunun elinde.

Burada asıl sıkıntı, bütçenin artık yama tutmuyor olması. Kaynak gerekiyor. Bu kaynak için de en kısa çözüm ya elinizdeki malları satmak ya da vergi oranlarını yükseltmek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son kale 01 Ekim 2018 | 154 Okunma Kiralama yoğun bakımda 17 Eylül 2018 | 207 Okunma Kamu araçları 10 Eylül 2018 | 333 Okunma Keşke yanılsam 03 Eylül 2018 | 182 Okunma İktisadi bakış 27 Ağustos 2018 | 178 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar