Dizel tartışmasına dair

Avrupa Birliği bünyesinde yer alan ülkelerde yavaş yavaş dizel motorların yasaklanmasına ilişkin kararlar resmen açıklanıyor. Sadece dizel değil, içten yanmalı motorların tamamı önümüzdeki 10...

Avrupa Birliği bünyesinde yer alan ülkelerde yavaş yavaş dizel motorların yasaklanmasına ilişkin kararlar resmen açıklanıyor. Sadece dizel değil, içten yanmalı motorların tamamı önümüzdeki 10 yıl içinde tamamen yasaklanacak.

Paris, Madrid, Meksiko City ve Atina 2025 yılından itibaren dizel ve içten yanmalı motorları yasaklamaya taahhüt etti. Hollanda, 2025’ten itibaren dizelleri yasaklamıştı. Almanya, resmen yasağı devreye soktu.

Bu dalganın devamında tüm Avrupa’da otomobillerin sıfır emisyon olması hedefl eniyor.

Peki bu durum, mevcut stratejileri nasıl değiştirecek?

Uzun yıllardır otomotivin siyasi bir endüstri olduğunu iddia ediyorum. Bu kararlar da benim bu iddiamı doğruluyor. Zira, içten yanmalı motorları yasaklayan, sıfır emisyon şartı getiren ülkelerdeki otomotiv devlerinin elektriğe yatırım yapmış olması tesadüf olamaz.

Şöyle ki, hibrid motor teknolojisi, hidrojen gibi yakıt türleri ile ilerleyen otomobillerin bayraktarlığını Japon ve Koreli firmalar yapıyor. Özellikle Toyota, elektriğe uzun bir dönem soğuk davranmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son kale 01 Ekim 2018 | 154 Okunma Kiralama yoğun bakımda 17 Eylül 2018 | 207 Okunma Kamu araçları 10 Eylül 2018 | 333 Okunma Keşke yanılsam 03 Eylül 2018 | 182 Okunma İktisadi bakış 27 Ağustos 2018 | 178 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar