Kamu araçları

Meteoroloji haberlerinde ya da bazı filmlerde mutlaka görmüşsünüzdür. Uzmanlar, fırtınaları uydulardan canlı izler. Fırtına bulutlarının ortasında bulunan boşluğa, “Fırtınanın...

Meteoroloji haberlerinde ya da bazı filmlerde mutlaka görmüşsünüzdür. Uzmanlar, fırtınaları uydulardan canlı izler. Fırtına bulutlarının ortasında bulunan boşluğa, “Fırtınanın gözü” adı verilir.

Karada ya da denizde, devasa kasırgaların silip süpürdüğü bir ortamda eğer fırtınanın gözündeyseniz, ortalık süt limandır.

Güneşi görürsünüz, rüzgar nispeten az ve yağış da yine katlanılabilir düzeydedir.

Ama sadece bir süreliğine.

Türkiye ekonomisi bence şu sıralar fırtınanın gözünde bulunuyor.

Yaklaşık 15 gün önce yaşanan fırtınanın yıkıcı etkisi şimdilik duruldu. Ancak, fırtınanın getirdiği artçı dalgalar ve yağış da yolda, yani asıl yıkım yolda. Türkiye maalesef çok büyük bir hızla yaklaşık 20 yıllık kazanımlarını kaybetme yolunda. 2001 krizinden güçlü çıkmayı başaran ülkemizin, o dönemi yöneten aynı lider ve benzer kadrolara rağmen bu kez işi çok zor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son kale 01 Ekim 2018 | 154 Okunma Kiralama yoğun bakımda 17 Eylül 2018 | 207 Okunma Kamu araçları 10 Eylül 2018 | 333 Okunma Keşke yanılsam 03 Eylül 2018 | 182 Okunma İktisadi bakış 27 Ağustos 2018 | 178 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar