Bayilerde yaprak dökümü

Türkiye, yakın tarihinin en önemli ekonomik krizlerinden bir tanesiyle karşı karşıya. ABD’nin, daha doğrusu ABD Başkanı Donald Trump’ın kabul edilemez dayatmalarıyla alevlenen kurlardaki yangın, geri...

Türkiye, yakın tarihinin en önemli ekonomik krizlerinden bir tanesiyle karşı karşıya. ABD’nin, daha doğrusu ABD Başkanı Donald Trump’ın kabul edilemez dayatmalarıyla alevlenen kurlardaki yangın, geri dönülebilecek noktayı bence geçti.

Şahsi fikrime göre, Trump’ın kendi karizmasını kurtarmak amacıyla yaptıkları, Türkiye’de zaten yanan ateşe benzin dökme etkisi yaptı, ardından esen sert rüzgarlar da yangını körükledi.

Üstad Ege Cansen’in belirttiği gibi bu gidişin nerede duracağını şu an kimse bilmiyor.

İşte bu durum da otomotiv firmalarını, oldukça derinden etkileyecek. Üretici firmalar, konsolide bütçelerinde devalüasyon etkisiyle kar gösterebilecek belki lakin sadece otomotiv birimlerinin artıya geçmesi artık neredeyse mümkün değil.

Zira, pazarın yüzde 70’e yakını ithal olan Türkiye’de bu kur seviyesi ile perakende satış yapmak neredeyse imkansız hale geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son kale 01 Ekim 2018 | 153 Okunma Kiralama yoğun bakımda 17 Eylül 2018 | 207 Okunma Kamu araçları 10 Eylül 2018 | 332 Okunma Keşke yanılsam 03 Eylül 2018 | 182 Okunma İktisadi bakış 27 Ağustos 2018 | 175 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar