Tadı kaçtı

Yerli otomobil hikayesinden gerçekten çok sıkıldım. Yaklaşık 7 yıl önce ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından yapılan bir çağrı ile gündeme oturan yerli otomobil mevzusu, siyaset...

Yerli otomobil hikayesinden gerçekten çok sıkıldım. Yaklaşık 7 yıl önce ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından yapılan bir çağrı ile gündeme oturan yerli otomobil mevzusu, siyaset sofrasında meze olmaktan bir adım ileri gidemedi. AKP’nin bir halkla ilişkiler projesi olduğunu düşündüğüm, yerli otomobil şimdi de seçim malzemesi oldu. Muhalefet adaylarından Muharrem İnce, seçilirse yerli otomobili durduracağını belirtti.  

Kendisine yanıt da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den şu sözlerle gelmiş:

“Muharrem Bey'in yaptığı bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır. Dersine iyi çalışmıyor. Şunu bilmesi gerekir ki Muharrem Bey'in, bizim üreteceğimiz otomobil elektrikli otomobil, Elon Musk’ın ürettiği Tesla’nın ürettiği bir otomobil. Bir teknoloji ürünü. Geleceğin teknolojilerine haiz bir ürün ortaya çıkartacağız. Bunun yarıdan çoğu, maliyetin yarıdan çoğu yazılım olacak olan bir otomobilden bahsediyoruz. Tamamen geleceğin teknolojilerini yansıtan bir otomobil olacak. Bunun için çalışıyoruz.”

Sayın Bakan alınmasın ama bu sözlerin hiçbir anlamı yok.

Benim düşüncem, İnce ile AKP’nin stratejisinin aynı olduğu yönünde. İkisi de kendi tribünlerine oynuyor. Yani ortada ele gelir bir strateji ve proje yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son kale 01 Ekim 2018 | 154 Okunma Kiralama yoğun bakımda 17 Eylül 2018 | 207 Okunma Kamu araçları 10 Eylül 2018 | 333 Okunma Keşke yanılsam 03 Eylül 2018 | 182 Okunma İktisadi bakış 27 Ağustos 2018 | 178 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar