Yenisine bakalım

Dün itibariyle 2017’yi geride bıraktık. Öncelikle herkese yeni yılda sevdikleri ile birlikte huzurlu, mutluluk dolu bir yıl diliyorum.Adet olduğu üzere yeni bir yıla girerken bir eskisini değerlendirmek için kaleme...

Dün itibariyle 2017’yi geride bıraktık. Öncelikle herkese yeni yılda sevdikleri ile birlikte huzurlu, mutluluk dolu bir yıl diliyorum.

Adet olduğu üzere yeni bir yıla girerken bir eskisini değerlendirmek için kaleme sarılmıştım ki bundan vazgeçtim.

Zira, 2017 yılının da geride bıraktığımız yıllar gibi maalesef gerekli somut adımların atılamadığı bir yıl olduğunu düşünüyorum. Somut adımlar derken ne gibi bir beklentim olduğunu da aşağıya almak istiyorum.

Öncelikle değişmesi elimizde olmayan verileri inceleyelim.

Öyle görülüyor ABD faiz artırımına devam edecek. Bu ve siyasi risklerin birleşmesiyle kurlarda bir gevşeme olması mümkün değil. O yüzden hepimiz kurların negatif etkisini yoğun olarak hissedeceğiz. Dolayısıyla otomobil fiyatlarında geçmişte olduğu gibi kampanya dönemlerinin sona erdiğini tahmin etmek için Kahin Roubini olmaya gerek yok.

Markaların düşen karlılıkları ve artan rekabet sebebiyle tüketici dostu adımları atmaları biraz güç olacak. Bununla birlikte son dönemde basına yansıyan lakin, henüz somut bir adım atılmamış olan ÖTV düzenlemesi de revizyon yapılana kadar olan süreçte satışları etkileyecek. Zira, aracın fiyatına göre yapılan vergi düzenlemesinde, kurlardaki yükselişle birlikte bazı otomobillerin tüketiciye yansıyan fiyatları otomatik olarak artıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son kale 01 Ekim 2018 | 154 Okunma Kiralama yoğun bakımda 17 Eylül 2018 | 207 Okunma Kamu araçları 10 Eylül 2018 | 333 Okunma Keşke yanılsam 03 Eylül 2018 | 182 Okunma İktisadi bakış 27 Ağustos 2018 | 178 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar