Musk ile devam

Geçen hafta, tüm dünyada mucit olarak gösterilen girişimci Elon Musk’ın aslında çok da masum olduğunu düşünmediğimi belirten bir yazı yazmıştım.Daha sonra farklı meslektaşlarımı...

Geçen hafta, tüm dünyada mucit olarak gösterilen girişimci Elon Musk’ın aslında çok da masum olduğunu düşünmediğimi belirten bir yazı yazmıştım.

Daha sonra farklı meslektaşlarımı okuduğumda çok da yalnız olmadığımı gördüm. Babayiğit açıklamalarının hemen ardından Türkiye’ye gelmesi, 10 Kasım’da yaptığı milliyetçi ve Atatürkçü damarlarımızı kabartan sosyal medya şovları, beni şüpheye itmişti.

Bana göre dahi girişimci, dehasını kullanarak, “Türkiye’de bir fırsat var” diye düşünüp, nakitin peşine düştü.

Zira, çok net olarak belirtmek istiyorum ve daha önce de yazdığım için bunda bir beis görmüyorum, yerli otomobil bir PR projesidir. Hükümetin tüm kaynakları bu aracı üretmeye aktarılacaktır. İtibardan tasarruf edilmez mantığını ön planda tutan Ankara’nın, bu aracı istemesinin nedenin ekonomik olmadığını görmek için bir Elon Musk olmaya gerek yok.

Ankara bu otomobili istiyor çünkü açıkladıkları projeler arasında en ulaşılabilir ve en hızlı geri dönüş alabilecekleri ürün otomobil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son kale 01 Ekim 2018 | 154 Okunma Kiralama yoğun bakımda 17 Eylül 2018 | 207 Okunma Kamu araçları 10 Eylül 2018 | 333 Okunma Keşke yanılsam 03 Eylül 2018 | 182 Okunma İktisadi bakış 27 Ağustos 2018 | 178 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar