Anket ve otomotiv

Bugün biraz siyaset yazıp onu otomotive bağlayacağım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyu anketlerine verdiği önem farklı siyasi görüşteki kalemler tarafından dile getirildi. Son dönemde...

Bugün biraz siyaset yazıp onu otomotive bağlayacağım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyu anketlerine verdiği önem farklı siyasi görüşteki kalemler tarafından dile getirildi. 

Son dönemde gündeme yoğun bir şekilde oturan belediye başkan değişiklikleri dahil birçok politik kararın bu anketler doğrultusunda şekillendirildiğini meslektaşlarımızın verdiği ve kaynaklarının bazıları birinci ağızlara dayanan yazılardan okuduk.

Önce aldığım kulis bilgisini paylaşayım.

Malum Ankara’da Maliye Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni enflasyon ya da yeniden değerlendirme oranıyla örtüşemeyecek derecede, kabulü zor bir oranda artırmıştı. Daha sonra da Cumhurbaşkanı tarafından kürsüden yapılan bir çıkış ardından oranlar aşağı çekildi. Bir anlamda tüketiciler ölümü gösterip, sıtmaya razı edildi.

Gelelim, bu sürecin ardından iktidar partisine yakın bir kaynaktan aldığım duyuma.

MTV’nin maliye bürokrasisi tarafından artırıldığı dönemde yapılan bir kamuoyu araştırmasında AKP’ye olan desteğin yüzde 35’e gerilediği ortaya çıkmış. Bu oran üzerine toplanan kurmayların yönlendirmesiyle Cumhurbaşkanı tarafından indirim talebi ile zamların geri alınmasıyla destek oranı tekrar yüzde 38 düzeyine yükselmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son kale 01 Ekim 2018 | 154 Okunma Kiralama yoğun bakımda 17 Eylül 2018 | 207 Okunma Kamu araçları 10 Eylül 2018 | 333 Okunma Keşke yanılsam 03 Eylül 2018 | 182 Okunma İktisadi bakış 27 Ağustos 2018 | 178 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar