Yılbaşı gecesi polise bir çay - çorba tedarik edemiyor muyuz?

Sabahtan itibaren yollar kapatıldı. Her köşe başı polis, araçlar durduruluyor, içindekiler indirilip üst araması yapılıyor.Yılbaşı gecesi muhtemelen bu sıkı güvenlik sayesinde sakin geçti....

Sabahtan itibaren yollar kapatıldı. Her köşe başı polis, araçlar durduruluyor, içindekiler indirilip üst araması yapılıyor.

Yılbaşı gecesi muhtemelen bu sıkı güvenlik sayesinde sakin geçti. İstanbul terk edilmiş şehir gibiydi maalesef. Üzücü bir görüntüydü, ama buna girmeyeceğim.

Zira anladığım kadarıyla tehlike büyüktü ve atlattık. Kimsenin burnu kanamadı.

Şimdi elbette polis takdir edilecek, onların fedakârlıklarından, güvenlik güçleri sayesinde evlerimizde huzurla oturduğumuzdan, yılbaşını güven içinde kutladığımızdan, rahat uyuduğumuzdan filan bahsedilip duygusal yazılar yazılacak. Hepsine katılıyorum ama bu iş sadece lafla, iltifatla olmaz demek zorundayım.


KIZLARIMIZ KİME EMANET?
Yılbaşı gecesi, sabaha karşı, gülmüş eğlenmiş, evimize dönüyoruz. Oturduğumuz semtte ve şehrin her yerinde araçlar durduruluyor, yolcular indiriliyor, kimlik soruluyor, aranıyor vs. Bunun yaşandığı saatler boyunca, buz gibi havada polisler dışarıda ve ayakta. Üç-dört dakika otomobillerinden dışarı çıkarılıp arananların bile üşüyüp şikâyet ettiği, ellerini hoh’layarak arabalarına döndüğü gece ayazında, acaba bu polislerin üniformaları soğuğa uygun mudur?

Bu, çoğu 20’li 30’lu yaşlarda görünen gencecik insanlar için, en azından gece mesaisinde veya böyle özel günlerde işlerini biraz kolaylaştıracak şartlar yaratılamaz mı? En uyduruk, en ucuz dizinin çekiminde bile ufak bir çay-kahve arabası, bir simit-peynir veya çorba ikramı, bir dış mekân ısıtıcı bulundurulur yahu!

O gece, muhtemelen 10-12 saat gece soğukta, ayakta durarak çalışan güvenlik görevlileri için, o mesaiyi daha insani hale getirecek imk&acirc...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Medya nedir ne işe yarar? 23 Ekim 2019 | 3.856 Okunma Deprem konusunda moral bozucu önerilerim 02 Ekim 2019 | 8.214 Okunma Ağlarsa anam ağlar... 11 Eylül 2019 | 3.417 Okunma Kim kime emanet? 28 Ağustos 2019 | 522 Okunma Gelecekte neler olacak? 21 Ağustos 2019 | 1.125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar