Kadınların iyi bir hayat yaşama ihtimali

KONYA’da yine iki kadın öldürüldü. İddiaya göre “duygularına karşılık alamayan” Muzaffer C., komşusunun kızı öğretmen Şeyma Sarı’yı ve kız kardeşi Tuğba Sarı’yı ateşli silahla öldürdü, anneleri Hacer Sarı’yı ise yaraladı, annenin hayati tehlikesi devam ediyor.

Bu ülkede kadınların iyi bir hayat yaşama ihtimalini düşüren kafadır bu işte. Son yıllarda tuhaf biçimde yükselen, kadına şiddetle istatistiki olarak görünür olan, hak ettiği cezayı almadıkça cesaret bulan ama cümleten artık canımıza tak eden, hissediyorum ve umuyorum ki sonlara yaklaşmış bir kafa!

Ve maalesef bu ülkede yaşayan bir kadınsanız, ister avukat olun, ister sanatçı, ister tarım işçisi, ister ev kızı, bu kafayı çok iyi tanır, “ona rağmen” iyi bir hayat yaşamaya çalışırsınız.

“Herkesin erkeklerin karar ve planlarına uymama hakkı vardır ama kadınların biraz daha az vardır” kafası.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Medya nedir ne işe yarar? 23 Ekim 2019 | 3.854 Okunma Deprem konusunda moral bozucu önerilerim 02 Ekim 2019 | 8.214 Okunma Ağlarsa anam ağlar... 11 Eylül 2019 | 3.414 Okunma Kim kime emanet? 28 Ağustos 2019 | 522 Okunma Gelecekte neler olacak? 21 Ağustos 2019 | 1.124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar