Kahraman hacamatçı tıp doktoruna karşı!

Hacamattı, sülüktü, kupa çekmekti, okuyup üflemeydi, cin çıkarmaydı, reiki’ydi, bunları yabana atmayın. Hacamatçılar tıp hekimlerini protesto etti diye gülünecek bir şey de yok! Eskiden tıp...

Hacamattı, sülüktü, kupa çekmekti, okuyup üflemeydi, cin çıkarmaydı, reiki’ydi, bunları yabana atmayın. Hacamatçılar tıp hekimlerini protesto etti diye gülünecek bir şey de yok! Eskiden tıp mı vardı? Tıp ne Allasen? Hayat kurtarıyorlar diye iyice şımarttınız bu doktorları ha!

Bir grup vatandaş Türk Tabipler Birliği yöneticilerinin Twitter üzerinden Afrin operasyonunu “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” şeklinde eleştirmesini elbette protesto edebilir.
Farklı mesleklerde insanlardan oluşan bir sivil toplum örgütü çıkıp TTB’yi pankartlarla tenkit edebilir. Slogan atabilir. Demokratik hakkıdır, fikridir.
Ama bunu yapan, hacamatçıların muhtelif federasyon ve dernekleri olunca, e şimdi ben nasıl yazmayayım bunu?
Özellikle de zamanında TTB, hacamatçıların halk sağlığını tehdit ettiği konusunda uyarı yapmışken, hacamatçılar zaten hekimlere kızgınken!
Aslında bugüne kadar hacamatçıların toplu olarak herhangi bir konuyu protesto ettiklerini görmemiştim. Sanırım kızgınlıkları dışında, muhatap olarak, aynı alanda ve eşdeğer meslek erbabı olarak kendilerine tıp hekimlerini görmüşler. Ki kıskandığım bir özgüvendir. Takdir ediyorum.
Bu vesileyle de, artık tıbba, bilime milime bu kadar da prim vermeyelim demek istiyorum! Sonuçta 3-4 yüzyıl geriye gittiğinde doğru düzgün tıp mı vardı Allasen? Yeni çıkmış antin kuntinlikler bunlar. Ama bir hacamat, bir sülük, bir büyü bozma kim bilir kaç asırlık. Penisilin 1928’de bulundu da ne oldu? Alıyorsun, bağırsakların bozuluyor, bırak yav.
Otomobil alırken bile ‘doktordan’ olanını istemek nedir yani? 150 sene okuyorlar, hayat kurtarıyorlar filan diye şımartmayın bunları bu kadar! Biraz da alternatiflere değer verelim!
Mesela sülük yapıştırıcıları... Kanımca bunlar hem veterinerlerden hem pratisyen hekimlerden daha etkileyici, multi disipliner bir konuma sahipler. Zira bir hayvanın yardımıyla, pratisyen hekimlerin şifa aradığı kireçlenme, ne bileyim enfeksiyon, baş ağrısı gibi rahatsızlıkları şıp di...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Medya nedir ne işe yarar? 23 Ekim 2019 | 3.856 Okunma Deprem konusunda moral bozucu önerilerim 02 Ekim 2019 | 8.214 Okunma Ağlarsa anam ağlar... 11 Eylül 2019 | 3.417 Okunma Kim kime emanet? 28 Ağustos 2019 | 522 Okunma Gelecekte neler olacak? 21 Ağustos 2019 | 1.125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar