Türkiye'nin en eski santrali ile 120 milyon Euro'luk tasarruf

Türkiye’nin en önemli kalkınma unsurlarından enerji sektörünün temel taşı olan Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı (EIF) Limak ana sponsorluğunda 10. yılında enerji sektörünün karar...

Türkiye’nin en önemli kalkınma unsurlarından enerji sektörünün temel taşı olan Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı (EIF) Limak ana sponsorluğunda 10. yılında enerji sektörünün karar alıcıları, uzmanları, özel sektör temsilcilerinin yanı sıra sektöründe uzman 250’ye yakın firmayı aynı platformda buluşturdu.

 Silivri ve Tuz Gölü Doğalgaz depolama tesislerinin 2019-2023 yılları arasında 6 milyar metreküp idari yatırım ile 10 milyar metreküpe çıkarılacağını belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü : “ Amacımız doğalgaz tüketiminin en az yüzde 20’sini depolayacak kapasite ile doğalgaz alt yapısına sahip olmaktır. Enerji üretiminde esas amacımız küresel pazara entegre yerli enerji ile sanayi kuruluşlarını hayata geçirmektir. Bunun yolu enerjinin ihtiyaç duyduğu makine ve ekipmanları ülkemizde üretmekten geçiyor. Milli enerji ve maden politikası kapsamında enerji endüstrisi oluşturmamız gerekiyor. Enerji endüstrisinde hem bölgesel hem küresel güç olma hedefimiz için oldukça önemli.” dedi.

Ucuz, güvenilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına olan gerekliliğin her geçen gün arttığını belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi : “Ülkemiz yenilenebilir enerji kaynakları konusunda diğer ülkelere göre çok avantajlı bir konumda. Petrol, doğalgaz, kömür kaynaklarından oluşan yenilenemez kaynaklar hem ülkemizde hem de dünyada her geçen gün azalıyor. Bu amaçla hükümetimiz sürdürebilir bir enerji politikası oluşturmak ve uygulamak için çok önemli bir adım attı. 2023’e kadar 100 Milyar Dolarlık bir yatırım planlandı. 243 ülkeye ihracat yapıyoruz. Mal satmadığımız ülke yok nasıl satıyorsak enerji tedarik konusunda da aynı şekilde bu malları ihraç etmek istiyoruz. Özellikle santrallerin inşasında kullanılacak ekipmanları kendimizin üretmesi son derece önemli. Şu ana kadar 180 Ar-Ge ve tasarım merkezinin açılmasına vesile olduk.” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez : “Bizim için yerli kaynaklarımız çok önemli. Apartmanda yaşayan bir insan için bile güneş paneliyle kendi elektriğini üretmek çanak anten bağlatmak kadar kolay olmalıdır. Önümüzdeki günlerde süpriz Yekalar ihaleleri olacak. Ayrıca Yerli rüzgâr tribünlerini Türkiye’de kısa sürede görmeye başlayacağız. Daha fazla yerlilik daha fazla istihdam için daha fazla araştırmamız ve geliştirmemiz gerekiyor. Enerji dünyasına maden tarafı ile de yakından ilgilenmelerini tavsiye ediyoruz. Geçtiğimiz yılın başında madencilik sektöründe teşvik kararı aldık. 30 milyon liralık bir destek ile 60 milyon tonluk taş kömürü üretimimizi 76 Milyon tona çıkardık. 1 koyup 10 kazanmış olduk.” dedi.

 Büyüyen sektörde Türkiye’nin enerji talebini karşılamak dışa bağımlılığı azaltmak amacı ile özelleştirme yoluyla devletten devraldıkları Hamitabat ile 120 Milyon Euro tasarruf yaptıklarının altını çizen Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir :Baca gazı emisyonlarını 10 kat azaltılması ile bu tasarrufu elde ettik. Bakanlık ve özel sektörün iş birliği ile büyümeye devam eden sektörümüz Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel milli enerji hedeflerine odaklandı.” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar