Temmuz ayı ekonomi başlıkları

Medya Takip Merkezi (MTM), Ekonomi Gazetecileri Derneği için yaptığı araştırmada geçtiğimiz ayın ekonomi başlıklarını belirledi. Genel seçim sonrası yeni hükümet sistemine geçiş, Merkez...

Medya Takip Merkezi (MTM), Ekonomi Gazetecileri Derneği için yaptığı araştırmada geçtiğimiz ayın ekonomi başlıklarını belirledi. Genel seçim sonrası yeni hükümet sistemine geçiş, Merkez Bankası faiz kararı, dolardaki hızlı artış, ABD-Türkiye ilişkilerindeki gerginlik ayın gündem yaratan başlıklarından oldu.

Temmuz ayında ekonomi dünyasında sert dalgalanmalar vardı. Dolar kurundaki hızlı yükseliş, ekmeğe gelen yüzde 15’lik zam, vergi borçlarının yapılandırılması, enflasyonla mücadele edilmesi gereği, istihdam konusu, ihracat, ay boyunca ekonomi basınında öne çıkan konular arasındaydı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki Millet ve Kongre Merkezi'nde yeni sistemin 100 günlük eylem planını açıkladı. Projelerin yeni dönemin ateşleyici gücü olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savunma sanayi projelerinin önemine dikkat çekti. Yeni hükümet sistemiyle birlikte sürekli işçi kadroları konusunda düzenlemeye gidildi. Nitelikli işgücü yetiştirilmesine yönelik programlardan yararlananların sayısı 248.000'den 375.000'e çıkarılması ve önceliğin imalat ve bilişim sektörleri olduğu belirtildi.

 Ay boyunca yükselişte olan dolar, ABD'nin yaptırım kararının ardından 5 lirayı geçti. Dış kaynağa bağımlı ekonomileri etkileyen bu gelişme, ekonomi gündeminin öncelikli konularından oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TİM Başkanı İsmail Gülle ile birlikte iş dünyası temsilcilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Temmuz ayı ihracat rakamlarını açıklayan Gülle, son 12 aylık ihracatın 163 milyar doları aştığını ve yeni bir rekor kırıldığını belirtti.

Türk otomotiv sektörü, yılın ilk yarısında yüzde 14,5'lik artış ve 16 milyar 434 milyon 421 bin dolar ile ihracat rekoruna imza attı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.199 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.200 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 334 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.899 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar