Otellerdeki WI-FI ağlarına dikkat

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte tüm yılın yoğun iş temposundan uzaklaşmak isteyenler tatil planlarını yapmaya başladı. Daha önce tatiller dinlenerek ve teknolojiden uzak kalarak geçiriliyordu ancak artık...

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte tüm yılın yoğun iş temposundan uzaklaşmak isteyenler tatil planlarını yapmaya başladı. Daha önce tatiller dinlenerek ve teknolojiden uzak kalarak geçiriliyordu ancak artık havuz başındayken, gezerken ve eğlenirken sosyal medyada fotoğraf paylaşma ve işyeri maillerini kontrol etme ihtiyacı duyuluyor.

Peki bunları yapmak için telefon, dizüstü bilgisayar ve diğer akıllı cihazlar ile internete bağlanılan otel Wi-Fi ağları ne kadar güvenli? WatchGuard, siber saldırganların bir fırsat olarak gördüğü ortak Wi-Fi ağlarına karşı hem tatilcileri hem de otel sahiplerini uyararak önerilerde bulunuyor.

Yaz aylarında otelleri hedef alan siber saldırganlar, tatilcilerin özel bilgilerini ele geçirmek için genellikle iki yöntem kullanıyor.

Honeypot” (bal küpü) denilen yöntemde, otelin ortak bir alanında bulunan hacker, otelin Wi-Fi ağına benzer isimde bir Wi-Fi ağı yaratıyor ve tatilcilere bu ağın, otelin internet hizmeti olduğunu düşündürüyor. “Evil Twin” (şeytan ikiz) yönteminde ise hackerlar, tamamen aynı ağ adını kullanıyor ve Wi-Fi ağlarına otomatik bağlanma özelliği açık cihazlar, bu ağın kötü niyetli bir ağ olduğunu fark edemeden hemen bağlanıyor. Her iki yöntemin sonunda otel Wi-Fi ağından farklı bir ağa bağlanan kişiler hackerlar için bir av haline dönüşüyor.

Sahte bir Wi-Fi ağına giriş yapıldıktan sonra, hackerlar kolayca man-in-the-middle (ortadaki adam) saldırısını kullanabiliyor. Eğer biri bu sahte Wi-Fi ağını kullanarak HTTPS koruması olan bir siteye girerse, hackerlar SSL Strip ile SSL şifrelemesini ortadan kaldırarak kişinin bütün kişisel bilgilerini görebiliyor.

Otel sahipleri, sundukları internet hizmetinin hackerlar tarafından manipüle edilerek misafirler için güvenlik riski oluşturmasını engellemek için güvenlik duvarı ve WIPS özellikli erişim noktalarını kullanmalılar. Bu sayede giriş önleme sistemlerini, WIPS güvenlik sensörünü ve Wi-Fi güvenliğine dair otomatik raporları aktif olarak takip edebilirler. Otellerdeki ortak kullanıma açık Wi-Fi ağlarını kullanacak tatilciler için öneriler şöyle:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.199 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.200 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 334 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.899 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar