Kobi'ler Dijital Reklamlarla Büyüyor

Dijital pazarlama, ülke ekonomisinde önemli bir rol oynayan küçük ve orta ölçekli işletmelerin başarı hedeflerine kısa sürede ulaşabilmelerine ön ayak oluyor.Günümüzde internetin giderek...

Dijital pazarlama, ülke ekonomisinde önemli bir rol oynayan küçük ve orta ölçekli işletmelerin başarı hedeflerine kısa sürede ulaşabilmelerine ön ayak oluyor.

Günümüzde internetin giderek yaygınlaşması ile birlikte KOBİ'lerin büyüyebilmesi için online dünyada da var olduklarını gösterebilmeleri günden güne bir zorunluluk halini alıyor.

Reklam verenler ile dijital reklam ajansları arasında bir köprü görevi gören Adzzy'nin kurucu ortağı Baran Türkoğlu ise bu konuyla ilgili olarak “Her geçen gün daha fazla dijitalleşiyoruz. Artık herkes ihtiyaç duyduğu her şeye, dilediği zaman internet üzerinden ulaşabilmeyi istiyor. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için ise bu hedef kitlelerine, yani müşterilerine daha kolay ulaşabilmek anlamına geliyor. KOBİ'ler artık dijital reklamlarla büyüyor.” diyerek dijital reklamların KOBİ'ler için öneminin altını çizdi.

İşletmelerin büyüme süreçlerinde marka bilinirliği sağlamaları ve itibarlarını güçlendirebilmeleri için önemli fırsatlar sunan dijital reklamlar, KOBİ'lerin başarı hedeflerini daha kısa sürede gerçekleştirebilmelerini sağlıyor.

Öte yandan dijital reklamlar yoluyla işletmelerin sunduğu her bir ürün ve hizmetle ilgili ayrıntılı bilgi verebilmek de mümkün. Böylece online kullanıcıların satın alma kararlarında önemli ölçüde etkili olan bilgilendirici dijital reklam çalışmaları sayesinde tüketiciler ile işletme arasında sağlam bir bağ kurarak sadakatlerini kazanmak da söz konusu olabiliyor.

Dijital reklamların KOBİ'lere sağladığı bir diğer avantaj ise rekabet ortamında birkaç adım öne geçebilmek için uygun bir zemin hazırlaması. Online kullanıcılarda ulaşılabilir bir işletme algısı oluşturabilmeye katkıda bulunan dijital reklamlar ile işletmeler, müşterilerin güvenini kazanabiliyor ve zihinlerdeki marka imajını kolaylıkla güçlendirebiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar