Kadınlar Türkiye’yi yüzde 20 büyütecek

Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi'nde 145 ülke arasında 130‘uncu sırada yer alıyor.Bu veri ekonomiyi de olumsuz etkiliyor. Çünkü iş yaşamındaki cinsiyet eşitsizliği Türkiye'de...

Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi'nde 145 ülke arasında 130‘uncu sırada yer alıyor.

Bu veri ekonomiyi de olumsuz etkiliyor. Çünkü iş yaşamındaki cinsiyet eşitsizliği Türkiye'de kadın emeğinin ekonomiye yansımasını engelliyor.

Oysaki Türkiye, kadınların çalışma hayatına katılım oranını OECD ortalamasına çekebilirse GSMH'sini yüzde 20 büyütebilir.

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) Kadın Çalışma Grubu'nun KPMG işbirliği ile gerçekleştirdiği etkinlikte “Geleceğin iş kadınları kilidi nasıl kırabilir?” sorusunun yanıtı arandı.

Toplantının ev sahipliğini yapan GYİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlkay Demirdağ, “Bu ülkedeki dönüşümün kadından başlayacağını düşünüyoruz. Türkiye ve dünyada cinsiyet eşitsizliği problemi var. Dolayısıyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin gündeme gelmesi ve bununla ilgili bir farkındalık yaratılması bizim temel hedeflerimizden. GYİAD Kadın Çalışma Grubu olarak diğer temel amacımız; kadının ekonomiye kazandırılması, çalışma hayatındaki kadınların güçlendirilmesi ve şirketlerde kadınların yönetimde etkinleştirilmesi.

Türkiye'nin kadınlar ile erkekler arasında iş gücüne katılım konusunda oluşan farkın 2025 yılına kadar yüzde 25'e düşürme hedefi var. OECD ortalamasını mutlaka yakalamamız lazım. OECD rakamlarını yakalayabilirsek, kadınların iş gücüne katılımlarının artması ile Türkiye'nin GSMH'si 2025'te yüzde 20 artma potansiyeline sahip” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar