Dünya Helal Zirvesi İstanbul’da başlıyor

Bu yıl üçüncüsü Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek ve WHS Istanbul ve Helal Expo Fuarı İslam İşbirliği Teşkilatı'nın desteklediği en önemli organizasyonlardan biri olan World Halal...

Bu yıl üçüncüsü Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek ve WHS Istanbul ve Helal Expo Fuarı İslam İşbirliği Teşkilatı'nın desteklediği en önemli organizasyonlardan biri olan World Halal Summit İstanbul (Dünya Helal Zirvesi İstanbul) ve 5.OIC HELAL EXPO FUARI, Discover Events ve OIC ortaklığı ile 23-25 Kasım 2017 tarihleri arasında, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde tüm dünyadan helal sektör duayenlerini ve üreticileri buluşturmak için geri sayıma başladı.

Helal Gıda, İslami Finans, Helal Turizm, İslami Tekstil, Helal Tıp, Helal Kimya ve Ecza konularında 57'si OIC üyesi ülke olmak üzere  80'i aşkın ülkeden, üst düzey konuşmacının katılacağı fuar ile eş zamanlı gerçekleşen World Halal Summit Istanbul 2017 ile uluslararası boyutta ses getirecek bir proje olacak.

5.OIC Helal Expo Fuarına Katar, Sudi Arabistan, Malezya, Endonezya, başta olmak üzere 57 farklı İslam ülkesinden katılım bekleniyor. 150 yi aşkın yerli ve yabancı firmanın katılımı ile gerçekleşmesi planlanan fuarda ayrıca uluslararası ve yerli market zincirlerinden, gıda toptancılarından, turizm acentalarından ve farklı sektör yatırımcılarından oluşacak satın alma heyetleri ile B2B görüşmeleri organize edilecek.

Gıda 800 milyar dolar,  İslami finans 1,7 trilyon dolar, Turizm 200 milyar dolar,  yaklaşık 400 milyar dolar da kozmetik, ilaç ve tekstil olarak dağılıyor.  Bu yıl İslam İşbirliği Teşkilatı ile ortak yapılacak organizasyon ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatının İSEDAK Bakanlar toplantısı ile beraber yapılacak.

Helal konusunda farkındalık yaratmak ve Helal ticaretini geliştirmek, dünya genelinde doğru helal standartlarının oluşturulmasına ortam oluşturmak maksadı ile kurgulanan bu dev organizasyon ile hem yerel, hem de uluslararası helal ticaretine önemli katkılar sağlanması bekleniyor.

Gıdadan giyime, ilaçtan turizme, geniş bir sektörü barındıran helal pazarının dünyadaki büyüklüğünün sadece helal gıdada 860 milyar dolar, genel olarak 3 Trilyon doların üzerinde olduğunu belirten DISCOVER EVENTS Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, 2 milyar Müslüman'ın yaşadığı dünyada, hacmin önümüzdeki 10 yılda 2 trilyonu bulmasının beklendiğini ekliyor. Türkiye'de ortalama 15 milyar dolara yaklaşan helal gıda pazarı, her yıl yüzde 100 büyüyor. Yunus Ete, iç pazarın bu yıl yaklaşık 30 milyar Doları bulacağını, ihracat tarafında ise hızlı büyüme yaşandığının altını çiziyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar